Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

H 23χρονη φοιτήτρια Νομικής Θεοδώρα Κουτεντάκη κέρδισε το ...Χάρβαρντ , σε Παγκόσμιο διαγωνισμό Εικονικής Δίκης !!!!


Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι 23 ετών και μαζί με άλλους συμφοιτητές της έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.
Είναι η Θεοδώρα Κουτεντάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης,που  αφού με όλη την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προκριματικών, τον περασμένο Αύγουστο, όπου πήραν μέρος 79 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, έφτασε στον τελικό γύρο -που διεξήχθη από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ- με άλλα 40 Πανεπιστήμια και κατέκτησε την τρίτη θέση!
Μάλιστα, η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη που η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει φημισμένα πανεπιστήμια για να κατακτήσει αυτή τη διάκριση, όπως εκείνο του αμερικανικού Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο της εικονικής δίκης στο οποίο διαγωνίσθηκαν ήταν αρκετά σύγχρονο για την ελληνική κοινωνία αφού αφορά την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογα τους να «κουρεύονται».
Πιο συγκεκριμένα, το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund, κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.
Η Θεοδώρα και τα άλλα παιδιά τα κατάφεραν και έφεραν στις αποσκευές τους το «χάλκινο μετάλλιο»,



Για περισσότερα στοιχεία στο: cretalive.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/11/14 11:37

    Το τελευταιο τριημερο αναρτησατε στο blog/site σας ενα αρθρο σχετικα με μια 23χρονη Κρητικια που 'νικησε' το Πανεπιστημιο του Χαρβαρντ. Αιτουμεθα την απομακρυνση αυτου του αρθρου απο τον ιστιοτοπο σας.

    Το αρθρο αυτό περιεχει διαστρεβλωμένες και ανακριβεις πληροφοριες, και υποδαυλιζει την ΟΜΑΔΙΚΗ προσπαθεια των παιδιων που διακριθηκαν.

    Ενδεικτικα:

    -η τριτη θεση κατακτηθηκε από την ομαδα και όχι από μονη τη Θεοδωρα Κουτεντακη. Τις θεσεις των oralists στα προφορικα, στα οποια διακριθηκε η ομαδα στους παγκοσμιους γυρους, κατειχαν συγκεκριμενα οι Κικαρεα Ειρηνη και Παπαναστασίου Αλινα, οι οποιες διακριθηκαν ατομικα με τη 12η και 5η θεση αντιστοίχως. Η ατομικα προβεβλημενη Θεοδωρα Κουτεντακη δεν ελαβε καποια ατομικη διακριση.

    -το Χάρβαρντ δε νικηθηκε απλα προσπεραστηκε βαθμολογικα από την ελληνικη ΟΜΑΔΑ

    -τα παιδια διαγωνιστηκαν στον τομεα του Διεθνους Επενδυτικου Δικαιου, καθως δεν υπαρχει καν διαγωνισμος για τον ευρυτατο τομεα του Δικονομικου Δικαιου

    -για περαιτέρω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ πληροφοριες μπορειτε να ανακατευθυνθείτε στην επισημη ανακοινωση της σχολης (http://www.law.uoa.gr/fileadmin/law.uoa.gr/uploads/PDFs/pdf_new/Foreign_Direct_Investment_International_Arbitration_Moot_2014.pdf).


    Σας παρακαλουμε όπως διαγράψετε κατά προτιμηση, ή ανακατασκευασετε το δημοσίευμα που υποβαθμιζει το συλλογικο αποτέλεσμα των ΟΚΤΩ διακεκριμένων συμμετεχόντων υπο την αιγιδα του υπευθυνου καθηγητη του κυριου Γουργουρινη Αναστασιου.

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή