Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μπακαλιάρος πλακί για την... παρέλαση.




Μπακαλιάρος πλακί

Υλικά
2-3 κομμάτια μπακαλιάρο χωρίς την αρμύρα του
3 χοντρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Ντοματάκια μικρά, κομμένα στα δύο
Μπόλικο ελαιόλαδο
Λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι σε κλαδάκι
1 κιλό πατάτες φούρνου


Εκτέλεση
Ξέρετε ότι για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο απαιτούνται 36 ώρες.
Βάλτε τα κομμάτια σε νερό μπόλικο και αλλάξτε το νερό 2-3 φορές μέσα στην ημέρα
Σε ένα ταψί γυάλινο τοποθετήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λάδι
Ανακατέψτε τα πολύ καλά για να πάρουν όλα τα υλικά τα αρώματα
Ανάμεσά τους τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τον πάτο
Ρίξτε τα ντοματάκια ανάμεσα στα υλικά και αλατίστε ελαφρά μόνο τις πατατούλες
Βάλτε στους 240 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο
Γυρίστε καμιά φορά τις πατατούλες, να πάρουν λάδι και αρώματα
Σε 50 λεπτά είναι έτοιμο!

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου