Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά :ισχυρίζεται ,ότι με το παράλληλο σύστημα πληρωμών θα έλυνε το χρόνιο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας ενώ υποστηρίζει πως γνώστης του σχεδίου (του) έγινε και ....ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!!! .


Μετά το σάλο που ξέσπασε για το plan B, ο Γιάνης Βαρουφάκης  ξαναχτύπησε.
Φαίνεται, πως δεν μπορεί να ησυχάσει .
Αυτήν τη  φορά έγραψε μακροσκελές άρθρο στους Financial Times, στο οποίο εξηγεί το σκεπτικό του για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών.
Με το σχέδιό του αυτό , ισχυρίζεται ο Γ.Βαρουφάκης, σχεδόν 
θα ...έλυνε το χρόνιο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας !!!

Στη συνέχεια όμως ρίχνει το μπαλάκι στο νέο υπουργό Οικονομικών , γράφοντας πως τον ενημέρωσε και  γι΄αυτό !!!
 
Γράφει ,ότι 
  •  οι σχεδιασμοί του γι΄αυτό το σύστημα πληρωμών "ήταν μέρος της παρουσίασης που είχε κάνει για τις δράσεις του στην πεντάμηνη παραμονή του στο ΥΠΟΙΚ κατά την παράδοση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο", "αλλά κανένα μέλος των ΜΜΕ δεν το κατάλαβε τότε"!!!.
Στο άρθρο του με τίτλο «Κάτι είναι σάπιο με τους φρικτούς περιορισμούς της ευρωζώνης στην κυριαρχία»
ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει,ότι το σχέδιό του αυτό αποτελεί απάντηση σε περιορισμούς που τίθενται λόγω της δομής και λειτουργίας της ευρωζώνης.
Και  συνεχίζει  , λέγοντας:


  • « Υπάρχει ένας φρικτός περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας που επιβάλλει η τρόικα των δανειστών στους Ελληνες υπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των υπουργείων τους που είναι καθοριστικές για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών. 
  • » Όταν η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του μη βιώσιμου δημοσίου χρέους, και η απόδοση των πολιτικών έρχεται σε αναντιστοιχία με τα έθνη, τότε ξέρει κανείς ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο του ευρώ» ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου