Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Τα ΜΜΕ συκοφαντούν για να αποδομήσουν τον πεντάμηνο αγώνα της κυβέρνησης !


Για γενικευμένη παραπληροφόρηση μιλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στα δημοσιεύματα αναφορικά με το σχέδιο που επεξεργαζόταν για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.
Ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα εργασίας «λειτουργούσε πάντα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και οι εισηγήσεις της είχαν ως μόνιμη αναφορά το δημόσιο συμφέρον, την τήρηση της νομιμότητας και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Τονίζει ότι θα ήταν ύψιστη ανευθυνότητα να μην έχει εκπονήσει το ΥΠΟΙΚ σχέδιο αντίδρασης σε σχέδια εξώθησης της χώρας εκτός Ευρωζώνης.

Ο Γ. Βαρουφάκης μιλά για "ευφάνταστα "ρεπορτάζ" τα οποία πλήττουν την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, προσπαθώντας να την σκιαγραφήσουν ως ομάδα που "συνωμοτούσε" για να επαναφέρει εθνικό νόμισμα». «Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία», τονίζει.

Επισημαίνει την αντίφαση ότι μέχρι τώρα δεχόταν έντονη κριτική "για την ανυπαρξία σχεδίου αντίδρασης σε σχέδια υπονόμευσης της χώρας από τους δανειστές».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο «Plan B με υποκλοπές και χάκινγκ», ο Γ. Βαρουφάκης παρατηρεί ότι «η σύνταξη "αμέλησε" να ζητήσει εξηγήσεις και σχολιασμό» από τον ίδιο πριν δημοσιεύσει «ανακριβείς» αναφορές σε «υποκλοπές ΑΦΜ όλων των φορολογούμενων».
Σημειώνει όμως ότι το δημοσίευμα προφανώς αναφέρεται στα πλάνα που ο ίδιος ανέφερε «ευθαρσώς στον απολογισμό του κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου την 6η Ιουλίου».

Παραπέμπει ακόμη στην εξής αναφορά του: «Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις.»

Διευκρινίζει σε αυτό το σημείο ότι το σχέδιο αυτό δεν αποτελούσε μέρος του έργου της προαναφερόμενης ομάδας εργασίας αλλά πλάνο του υπουργείου του οποίου η εφαρμογή θα πρέπει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων, καθώς βελτιώνει σημαντικά την ρευστότητα τόσο του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημόσιου στον ιδιωτικό τομέα και αντιστρόφως.

«Η καμπάνια των συστημικών ΜΜΕ να αποδομήσουν τον πεντάμηνο αγώνα της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινό νου θα αποτύχει» καταλήγει στην ανακοίνωσή  του ο πρώην υπουργός.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου