Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από και προς τη χώρα μας !!!!

της Κατερίνας Κατή |
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κωνσταντίνου Σαργιώτη , ενώπιον του οποίου καλούνται σε απολογία οι εμπλεκόμενοι για πράξεις όπως της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης λαθρομεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Στην υπόθεση κατηγορούνται οκτώ συνολικά πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το στέλεχος της ΕΥΠ, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ένας δικηγόρος, αλλά και αλλοδαποί υπήκοοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι συγκεκριμένοι αποτελούσαν ένα κύκλωμα που, εκμεταλλευόμενο την πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις των μελών του σε αυτόν,διακινούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών προς και από την χώρα μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελεί ουσιαστικά συνένωση μίας παλαιότερης δικογραφίας από το 2013 και κάποιων ανώνυμων καταγγελιών η σοβαρότητα των οποίων οδήγησε σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων και καταγραφές συνομιλιών, κατά το χρονικό διάστημα 2013 - 2015.
Ένα άλλο σκέλος της υπόθεσης είναι οι δωροδοκίες που φέρονται να βαρύνουν τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ και κάποιους συνεργούς του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να υπηρετούσε για χρόνια στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου ήταν αρμόδιος για την χορήγηση αδειών σε αλλοδαπούς προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την χώρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αξιωματικός, μέσω αλλοδαπών φίλων του, οι οποίοι εντόπιζαν αλλοδαπούς, κρατούμενους με βάση το νόμο περί λαθρομετανάστευσης, έδινε οδηγίες για τα αναγκαία έγγραφα που έπρεπε να προσκομιστούν και στη συνέχεια αφού τους άφηνε ελεύθερους χορηγώντας την σχετική άδεια, εισέπραττε το ανάλογο αντίτιμο.
Η " ταρίφα" ανερχόταν στα 1.500 ευρώ
Μάλιστα σε συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ανάμεσα στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ και τρίτο πρόσωπο γίνεται λόγος ακόμα και για τα εσωκομματικά του ...κυβερνώντος κόμματος, την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου και τις κρίσεις των αξιωματικών.
Οι απολογίες των εμπλεκομένων ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση και τουλάχιστον δύο ενταλμάτων σύλληψης.
Απ΄ την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κάνει λόγο για μία «στημένη» υπόθεση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικές έχθρες και υπηρεσιακές έριδες.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου