Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μαφιοκρατία – Η Μαφία δεν υπάρχει



Για την Μαφιοκρατία έγραψα πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010. Αυτή ήταν μια λέξη που περιέγραφε την κατάσταση στην Ελλάδα και άρεσε πολύ στους ξένους δημοσιογράφους που συνάντησα το επόμενο διάστημα.
Βλέποντας τώρα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβει την αγάπη του για κάποιους ολιγάρχες -ονόματα δεν γράφω γιατί η χώρα είναι πολύ επικίνδυνη πια-, θυμήθηκα πως έχω ακούσει, με τα ίδια μου τα αυτιά, τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την ανησυχία του για τους Έλληνες ολιγάρχες, να τους θεωρεί, όμως, αποδυναμωμένους και να υποστηρίζει πως δεν τους έχει συναντήσει.

Επίσης, θυμήθηκα πως ο ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ άλλων- θα πολεμούσε τους ολιγάρχες.

Οι Έλληνες ολιγάρχες όχι μόνο βγήκαν αλώβητοι από την χρεοκοπία της χώρας -στήριξαν με λατρεία τα Μνημόνια- αλλά έγιναν ακόμα πιο ισχυροί και ακόμα πιο πλούσιοι.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά φρόντισε τους δικούς της ολιγάρχες, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Τσίπρα φροντίζει τους δικούς του ολιγάρχες.

Κοντά στους ολιγάρχες οι απαραίτητοι δημοσιογράφοι σαν «πιστόλια»· προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιοι δημοιογράφοι δεν είναι ξεπουλημένοι.

Από δίπλα, στρατοί από ούγκανους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων των ολιγαρχών. Στρατοί ανεγκέφαλων που ανοίγουν κεφάλια.

Και μια φίλη να μου ζητάει επίμονα να γράψω για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα το 2017. Για τους τραμπουκισμούς των ανθρώπων των ολιγαρχών.

Τι να γράψω;

Με την Μαφία πανίσχυρη, την χώρα διαλυμένη και τους πολίτες αποβλακωμένους, τι να γράψω;
Για ποιο λόγο; Και τι νόημα έχει;
Ό,τι και να γράψω, θα θεωρηθεί πως στηρίζω τον έναν ολιγάρχη σε βάρος κάποιου άλλου.
Εγώ θεωρώ πως όλοι οι ολιγάρχες είναι καρκίνος για την Ελλάδα. Καρκίνος και χολέρα μαζί.
Άλλωστε, έγραψα πολλές φορές για τους ολιγάρχες, πριν αποδειχτεί πως και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό τους χαρτί.
Να, πριν τέσσερα χρόνια, έγραψα αυτά:
«Η ελίτ της χώρας είναι αδίστακτη.Προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν, δεν έχουν πρόβλημα όλη η χώρα να γίνει στάχτη.
Προκειμένου να επιβιώσουν, δεν έχουν πρόβλημα να παραδώσουν την χώρα στους Τούρκους και να ανεβάσουν μόνοι τους την τουρκική σημαία στην Ακρόπολη.

Οι ιδιωτικοί τους στρατοί είναι πανέτοιμοι και σε θέση μάχης.Οι σχέσεις τους με τον υπόκοσμο ήταν πάντα οι καλύτερες.Βασικά, είναι μέρος του υποκόσμου.
Μιλώντας ακατάπαυστα για την οικονομία, το ευρώ, τα Μνημόνια και τους πολιτικούς, ξεχάσαμε για μια ακόμα φορά την Μαφία.

Πάντα ξεχνάμε την Μαφία στην Ελλάδα.

Πάντα ξεχνάμε εκείνες τις λίγες οικογένειες που νέμονται την χώρα.

Την νέμονται επί δεκαετίες.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η δημοκρατία δίνει την θέση της στην δικτατορία που δίνει πάλι την θέση της στην δημοκρατία, η Ελλάδα δεν έχει πια βασιλιά, αλλά οι οικογένειες της Μαφίας είναι πάντα εδώ.
Μιλώντας για τις δυναστείες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, ξεχάσαμε κάποιες άλλες οικογένειες.
Η Μαφία είναι ακόμα εδώ. Και κάποιοι συζητούν για την απλή αναλογική. Την Μαφία την ρώτησαν;
Η Μαφία είναι ακόμα εδώ και κάποιοι θέλουν να μιλάμε για τα δυο άκρα και να καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Για τη Μαφία και τη βία της Μαφίας κουβέντα.
H Μαφία είναι στο απυρόβλητο.

Η Μαφία εξαφανίζει ανθρώπους, κάποιοι άλλοι παθαίνουν περίεργα ατυχήματα, κάποιοι άλλοι δέχονται την επίσκεψη μιας «επαναστατικής οργάνωσης» αλλά η Δικαιοσύνη σέβεται την Μαφία.

Βέβαια, είναι γνωστό πως η Μαφία δεν υπάρχει.
Eπαναλαμβάνω «η Μαφία δεν υπάρχει».
Ποιος λέει πως «η Μαφία δεν υπάρχει»;
Μα η Μαφία.»
Καλά να περνάτε.
29 Απρ, ’17
https://pitsirikos.net/2017/04/%ce%bc%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9/#ixzz4flCo9GkQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου