Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Ο Ερντογάν αποκάλυψε, ότι μετά το δημοψήφισμα, έρχεται νόμος για επαναφορά της θανατικής ποινής!


Είπε το "ΝΑΙ" ο Ερντογάν  στην  επαναφορά της ...θανατικής ποινής.
Μιλώντας την Τετάρτη σε συγκέντρωση οπαδών του  στην ανατολική τουρκική επαρχία Ερζουρούμ,αναφέρθηκε στο  ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής  ποινής ,και τόνισε τόνισε: 
  • «Μετά τις 16 Απριλίου, εάν το θέλει ο Θεός, θα έλθει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο. Εάν το κοινοβούλιο το εγκρίνει, θα το επικυρώσω»!!!

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στο κοινοβούλιο, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα, με θέμα αυτή τη φορά την εσχάτη των ποινών.

«Για να επαναφέρει κανείς τη θανατική ποινή, χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Σε περίπτωση όμως που το κοινοβούλιο δεν την εγκρίνει, θα απευθυνθούμε στον λαό, όπως κάναμε και με το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου. Ας αποφασίσει ο λαός», είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε ξεκαθαρίσει στις 19 Μαρτίου ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε αυτόματα τη λήξη κάθε διαπραγμάτευσης για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία είχε καταργήσει τη θανατική ποινή το 2004, επί πρωθυπουργίας Ερντογάν, για να δώσει ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η εσχάτη των ποινών δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη χώρα από το 1984.

Στοιχεία από :naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου