Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κοκαΐνη, αξίας 5,7 δισ. ευρώ, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, διέρχεται από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Σε ναρκοκράτος εξελίσσεται η Ολλανδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, καθώς η αστυνομία αδυνατεί να πατάξει την οικονομία του εγκλήματος που ακμάζει τα τελευταία χρόνια παρά τις προειδοποιήσεις της ολλανδικής αστυνομικής ένωσης.
 Οπως επισημαίνει η Guardian, οι επίσημοι αριθμοί δείχνουν πτώση της εγκληματικότητας, ωστόσο οι αστυνομικοί δηλώνουν πως η πλειονότητα των θυμάτων δεν προβαίνει στην καταγγελία αξιόποινων περιστατικών, με αποτέλεσμα περίπου 3,5 εκατ. εγκλήματα να μην καταγράφονται επισήμως κάθε χρόνο.
Χθες, δημοσιεύθηκε η αναφορά της ολλανδικής αστυνομικής ένωσης, η οποία αναφέρει πως 
  • «μόνο μία στις εννιά εγκληματικές ομάδες καθίσταται δυνατό να αντιμετωπιστεί», ενώ το βασικό πόρισμα στο οποίο καταλήγει είναι πως «η Ολλανδία διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά του ναρκοκράτους. Οι ερευνητές διαπιστώνουν την ανάδυση μιας παράλληλης οικονομίας».
Οι επικριτές της ολλανδικής πολιτικής ανεκτικότητας απέναντι σε φαινόμενα πώλησης κάνναβης στα coffee shops και πορνείας ισχυρίζονται πως η χώρα έχει μετατραπεί ακουσίως σε μείζονα δίοδο που εξυπηρετεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών τύπου έκσταση που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ παράγεται από εργαστήρια νότια της χώρας, που ανήκουν κατά κύριο λόγο σε υποομάδες Μαροκινών.

Σύμφωνα με τη Europol :
  • το ήμισυ της συνολικής ποσότητας κοκαΐνης, αξίας 5,7 δισ. ευρώ, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη διέρχεται από το λιμάνι του Ρότερνταμ. 
  • Η αναφορά προειδοποιεί, επίσης, πως τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ευάλωτων και ηλικιωμένων ανθρώπων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εξαιτίας των περικοπών στην πρόνοια και της ατιμωρησίας.
http://www.kathimerini.gr/949724/article/epikairothta/kosmos/se-narkokratos-e3elissetai-h-ollandia,21.02.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου