Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΥΠ και ΕΛΑΣ ,οι μεγάλοι χαφιέδες , που δήθεν νοιάζονται για το καλό μας ...


Είναι να τρελλαίνεσαιΑστυνομία μαζί
με την ΕΥΠ παρακολουθούσαν τον τελευταίο χρόνο τα ... τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών για δήθεν λόγους «εθνικής ασφάλειας»!!!
Τα στοιχεία είναι ε π ί σ η μ α γιατί
προέρχονται από τη λεγόμενη.... Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)!!!,που δεν κάνει τελικά ΤΙΠΟΤΑ
 για τη διασφάλιση του τηλεφωνικού απορρήτου. Απλώς καταγράφει ,σαν στατιστική υπηρεσία, τις διακορεύσεις της ελευθερίας λόγου
 των πολιτών...
Δηλαδή η αρμόδια Αρχή ,που έχει θεσπισθεί για την προστασία των δικαιωμάτων
 των ΠΟΛΙΤΩΝ, ο μ ο λ ο γ ε ί ,πως γινόταν της πουτάνας με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από μπάτσους και κυπατζήδες!!!!Και πως οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αυξήθηκαν .... κατά 70%.
Σε ποιά άλλη χώρα θα δημοσιοποιούνταν τέτοια στοιχεία και θα είχει μείνει πέτρα επάνω στην πέτρα ;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” :
  • η έκθεση της ΑΔΑΕ είναι αποκαλυπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η «κατασκοπεία» στις τηλεπικοινωνίες από τα συστήματα «νόμιμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται εντυπωσιακά.
  • Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπείας), ενώ το 2010 2.281.
  • Οσο για τις εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, πέρυσι αριθμούσαν 4.061 έναντι 2.950 που ήταν το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων”.
  • Πέρυσι, εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010, σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη από 69%).

Την ίδια στιγμή, επτά εταιρίες επικοινωνιών έχουν καταθέσει αναφορές σχετικά με προβλήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στο δίκτυό τους.

Πάντως, η ΑΔΑΕ κάτι ...έκανε , δηλαδή ... ΤΙΠΟΤΑ .Απλώς απέστειλε επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στην Αρχή». ..
Τέτοια Αρχή (ΑΔΑΕ, δεν λέγεται;)ΔΕΝ τη χρειαζόμαστε. Ας πάει στον κάλαθο των αχρήστων . Είναι άχρηστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου