Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι Διεθενείς Τοκογλύφοι ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία εντός ... 48 ωρών

Διορία 48 ωρών στην κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα

Τελεσίγραφο για να κλείσει εδώ και τώρα το πακέτο των μέτρων έστειλαν οι διεθνείς δανειστές , με την Τρόικα να εκβιάζει ότι θα πάρει πίσω και τις «βελτιώσεις» στα εργασιακά, λίγα  ψίχουλα  που  μας ...έδωσε ενώ τα παίρνει όλα.Αλλά  βοηθάει και ο Σόιμπλε που απειλεί,πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι δεδομένη.

Η ώρα μηδέν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα είναι τη Δευτέρα, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του EuroWorking Group η Τρόικα διαμήνυσε ότι την μέρα αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία και των τριών εταίρων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στα εργασιακά. Διαφορετικά, οι δανειστές απειλούν:

  • Να πάρουν πίσω και τις τελευταίες «υποχωρήσεις» τους και να επαναφέρουν το πλαφόν στα 1800 ευρώ για τις αποζημιώσεις.
  • Να αναβάλλουν τη συνεδρίαση του Eurogroup -που έχει οριστεί για την Τετάρτη- όπου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.
Για το λόγο αυτό ο Α. Σαμαράς πιέζει  φορτικά τους  υπουργούς  να προχωρήσουν AΜΕΣΩΣ  για τις....89 προαπαιτούμενες ενέργειες που απαιτούν οι  διεθνείς τοκογλύφοι για να αξιολογήσει η ...Τρόϊκα θετικά τη χώρα και να δώσει το πράσινο φως για την δόση.
Και ουσιαστικά  έχει καλέσει μίνι υπουργικό συμβούλιο, στις 11 το πρωί
Πηγή: /www.iefimerida.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου