Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα ,στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο !



Ο πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο περίφημος και  διάσημος  Χο Τσι Μινχ ,ήταν στρατιώτης - με το Γαλλικό στρατό - στην Έδεσσα και τη Σκύδρα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!...

Αυτό  αποκάλυψε ο πρώτος πρεσβευτής  του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου , που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου2012 .
 Ο Χο Τσι Μινχ υπηρέτησε στον Γαλλικό στρατό και πέρασε από την Έδεσσα και την Σκύδρα.

Ο πρεσβευτής  του Βιετνάμ  στο πλαίσιο της αναζήτησης σχετικών πληροφοριών,επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο, τον βετεράνο Τρύφωνα Σιβένα (107 χρονών σήμερα), ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός με μοναδικές λεπτομέρειες.
Λίγο πριν την επιστροφή του, ο πρεσβευτής του Βιετνάμ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον δήμαρχο Έδεσσας, το δέντρο της φιλίας των λαών, στην αυλή του παλιού γαλλικού νοσοκομείου (σημερινό ΚΑΠΗ & Δημόσια Βιβλιοθήκη) πάνω στην οδό που άνοιξαν οι γάλλοι στρατιώτες.
Και αναχώρησε τελικά από την Έδεσσα υποσχόμενος ότι, όπως η Ελλάδα βοήθησε το Βιετνάμ στις δύσκολες στιγμές του, έτσι και το Βιετνάμ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.
Πηγή:    enikos.gr,  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου