Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

΄Αργησε ΠΟΛΥ το υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάσει τον πετροβολισμό του Έλληνα πρεσβευτή στην Αλβανία, κατά την Επέτειο του ΟΧΙ


Αναφερθήκαμε και προχθές στην πρωτοφανή επίθεση Τσάμηδων και άλλων ακραίων ατόμων εναντίον του ΄Ελληνα πρεσβευτή , καθώς μετέβαινε στην Κλεισούρα για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Εκεί, όπου εκατοντάδες ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες και αξιωματικοί άφησαν την τελευταία τους πνοή πολεμώντας το ΦΑΣΙΣΜΟ , την ώρα που η Αλβανία είχε συμμαχήσει με το Μουσσολίνι και πολεμούσε κατά της χώρας μας .(φωτο του νεκροταφείου...)
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών , στο πλαίσιο της ...φιλίας με την Αλβανία καθυστέρησε περί τις 24 ώρες για να βγάλει μία ανακοίνωση καταδίκης...Μην σκεφθείτε ,πως έκανε ...ΔΙΑΒΗΜΑ.
Και σ΄ αυτήν , μεταξύ άλλων , αναφέρει:

  • ''Κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, ομάδα ακραίων Αλβανών εθνικιστών προκάλεσε μακράς κλίμακας επεισόδια εις βάρος των εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί επί τόπου για τους εορτασμούς. Για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των επεισοδίων, που δεν είχαν προηγούμενο, απαιτήθηκε επέμβαση της Αλβανικής Αστυνομίας.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτές που ως στόχο είχαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δύο χωρών. Ελλάδα και Αλβανία κάνουν βήματα για να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στα μεταξύ τους σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον”.

Αυτά , και πολλά “μας είναι”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου