Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με λιθοβολισμό απειλείται 24χρονη ακτιβίστρια στην Τυνησία για γυμνή φωτοφραφία!

Γυμνόστηθη φωτογραφία ακτιβίστριας στο Facebook προκαλεί σάλο στην ΤυνησίαΜία 19χρονη στην Τυνησία  πόσταρε φωτογραφία στην οποία έχει γράψει στο στήθος της «Το σώμα μου ανήκει σε μένα» και ισλαμιστής ιεροκήρυκας ζήτησε να εκτελεστεί με λιθοβολισμό! 

Πρόκειται για την  19χρονη Αμίνα Τάιλερ .
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύντομα έφεραν την εικόνα της σε χιλιάδες χρήστες και στην Τυνησία η αντίδραση των ακραίων θρησκευτικών στοιχείων ήταν άμεση.
Ο σαλαφίτης ιεροκήρυκας Αντέλ Αλμί υποστήριξε ότι :
  • «Σύμφωνα με το Θείο Νόμο, πρέπει να τιμωρηθεί με 80 ως 100 βουρδουλιές, αλλά αυτό που έκανε επισείει πολύ περισσότερα. Πρέπει να θανατωθεί με λιθοβολισμό και μέχρι τότε να τεθεί υπό περιορισμό, γιατί αυτό που έκανε μπορεί να προκαλέσει επιδημία ... Είναι σαν κάποιον που υποφέρει από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και πρέπει να απομονωθεί και να θεραπευτεί».
Οι γονείς της νεαρής, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, την εισήγαγαν σε ψυχιατρική κλινική στην Τύνιδα!!!

Η αντίδραση της φεμιστικής οργάνωσης FEMEN, της οποίας μέλος φέρεται να είναι η 19χρονη, ήταν άμεση, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όσα είπε ο φανατικός ιερωμένος.
  • «Η 4η Απριλίου θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας, γνήσιας Αραβικής Ανοιξης, μετά την οποία η πραγματική ελευθερία, χωρίς μουλάδες και χαλίφηδες, θα έρθει στην Τυνησία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει εμφατικά: «Τα στήθη μας είναι πιο φονικά από τις πέτρες σας!».
Την συγκεκριμένη ημέρα, στις 4 Απριλίου, η οργάνωση την ανακήρυξε παγκόσμια ημέρα δράσης για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ανέβασε και ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, στην οποία έχουν ανταποκριθεί ήδη πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία ζητούν να ασκηθεί δίωξη σε όσους απειλούν την 19χρονη.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου