Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο Μπουτάρης υμνεί τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ

 
Μπουτάρης: Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ Ατατούρκ

Φωτιές άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε για τη μετατροπή του σπιτιού του σε μουσείο.
Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Αλλη Οψη» ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων και συνεπώς ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία.
  • «Ανεξάρτητα με την πολιτική διάσταση, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης, από τους μεγαλύτερους ηγέτες του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων. Εδώ ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικ.
Παράλληλα, τόνισε πως οφείλουμε να αναδείξουμε και να σεβαστούμε την ιστορία που έχει η πόλη με τους Τούρκους και τους Εβραίους.
  •  «Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη πολυεθνική, ας μην το ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσα έγιναν με τις διώξεις και τις γενοκτονίες αλλά είναι βλακώδες να κρατάμε μίσος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου