Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Ανθόπουλος , οι τοκογλύφοι και το ΠΑΣΟΚ



Μέσα σ τον ορυμαγδό των οικονομικών εξελίξεων πέρασε “σεμνά” και η μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας στην Ανατολική Μακεδονία , στην οποία κατηγορούμενος για ενεργή συμμετοχή είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας (!!!) Γιάννης Ανθόπουλος (στη φωτο : κουνάει με ύφος το χέρι του και ...σηκώνει και το δάχτυλο). Και αυτά έγιναν όταν συμμετείχε ενεργά στην πολιτική .Τώρα κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία και χρειάστηκε να καταβάλει 200.000 εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. !

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα επιπλέον ποσοστό 10% ήταν «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ.
Ο ανακριτής διαθέτει στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του.
Το επιτόκιο των τοκογλύφων ξεκίνησε από ....46% το χρόνο και έφτασε μέχρι 220% ,το 2005!
Το ΠΑΣΟΚ δεν πληροφορήθηκε για τη δράση των τοκογλύφων με ενεργή συμμετοχή και του σημαντικού στελέχους του Γ.Ανθόπουλου;H πρώην και η νυν ηγεσλθα του ΠΑΣΟΚ  που βρέσκεται;
Και σήμερα δεν θεωρεί πως πρέπει δημοσίως  να βγει και να τον καταγγείλει;
.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου