Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σταματήστε την αλαζονεία των τροϊκανών




 Του Θανάση Λυρτσογιάννη
στο :ethnos.gr
Την επιχείρηση “σταματήστε την τρόικα” οφείλει να θέσει
 σε λειτουργία η κυβέρνηση
 από την ερχόμενη εβδομάδα. 
  • Πριν παρεξηγηθούμε, να εξηγηθούμε. Αυτό δεν πρέπει 
  • να γίνει για όλα τα θέματα, αλλά μόνο για εκείνα που
  •  θα βυθίσουν τη χώρα 
  • σε μεγαλύτερη ύφεση, 
  •  όπως επιπλέον περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και επιβολή νέων φόρων.
Τα επιχειρήματα της Ελλάδας ενισχύει η τοποθέτηση του ΟΟΣΑ ο οποίος στην εαρινή έκθεση ζητά να σταματήσει η λιτότητα στην ευρωζώνη ακόμα κι΄ αν δεν γίνουν σεβαστοί οι αριθμητικοί στόχοι.
      Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επιταχύνει τις παρεμβάσεις και να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό όλες τις μεταρρυθμίσεις. 
Είναι αδιανόητο να υπάρχει ακόμα γραφειοκρατία, να επιβιώνει το χαρτομάνι για την ίδρυση των επιχειρήσεων, να ταλαιπωρείται ο πολίτης όταν έρχεται σε επαφή με το δημόσιο, να απαιτούνται περισσότερα χαρτιά και βεβαιώσεις για τα κονδύλια των κοινοτικών ταμείων, να πληρώνονται επίορκοι που καταδικάστηκαν.
  • Ο συνδυασμός λιγότερης λιτότητας με ριζικές μεταρρυθμίσεις είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση, είναι η πιο βατή, αλλά και αποτελεσματική οδός για την επίτευξη και των αριθμητικών στόχων.
Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου οι Ελληνες πολιτικοί να αντισταθούν στον παραλογισμό των πέμπτης ή έκτης διαλογής γιάπηδων της τρόικα.  
  • Είναι αδιανόητο για μία κυρίαρχη χώρα να μην μπορεί να ορίζει ούτε καν τον αριθμό των δόσεων για την είσπραξη φόρων ή εισφορών.
Είναι εξοργιστικό οι κύριοι αυτοί να συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι και όχι ως εκπρόσωποι εταίρων. Στο κάτω κάτω κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει αν η ύφεση συνεχιστεί και αν η ανεργία ξεπεράσει το 30%.
Γι' αυτό λοιπόν STOP στην αλαζονεία των τροϊκανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου