Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ντέισελμπλουμ : εκτροφέας γουρουνιών στην Ολλανδία, επικεφαλής του Γιούρογκρουπ


Μήπως φάγατε  προσφάτως  χοιρινή μπριζόλα Ολλανδίας:
Ενδεχομένως να είσθε από τους τυχερούς, και το χοιρινό που φάγατε να προέρχεται από το χοιροστάσιο -φάρμα του Ντέισελμπλουμ , δηλαδή του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ.
  • Δηλαδή αυτού που καταστρέφει την ΚΥΠΡΟ, ενεργώντας ως τσιράκι του Σόϊμπλε.
Γιατί ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και νυν επικεφαλής του Γιούρογκρουπ :
  • πρώτον , αποδεικνύεται  ά π ε ι ρ ο ς να χειρισθεί τόσο μεγάλες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ υποθέσεις της Ευρωζώνης...Μόνο 4μηνη θητεία έχει στο πόστο του στην Ολλανδία. Και η απειρία του αυτή φάνηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ .Ο Ντέισελμπλουμ “μπήκε στη ζωή μας” λόγω της πρότασής του να “κουρεύονται” οι τραπεζικές καταθέσεις !!!
  • Το να εκτρέφεις γουρούνια είναι μία δουλειά, όπως τόσες άλλες. Ουδείς ψόγος ...΄Ισια - ίσια μπορείς να πεις και μπράβο ...Αλλά – κατά τη γνώμη μας- να θεωρείς περίπου ως γουρούνια τους κατοίκους μιας μικρής χώρας και να επιθυμείς να οδηγηθούν στο σφαγείο είναι απάνθρωπο.

                               Μίνι βιογραφικό του

Γιος καθηγητή αγγλικών, ο Dijsselbloem αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Wageningen, το πλέον διακεκριμένο κέντρο αγροτικών σπουδών σε μία χώρα όπου η γεωργία συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας.
Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στο ιρλανδικό πανεπιστήμιο του Cork, εργάστηκε για το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας.
Αν και εκλέγεται βουλευτής από το 2000, δεν γύρισε ποτέ την πλάτη του στη γεωργία και μέχρι σήμερα ασχολείται με την εκτροφή λίγων χοίρων στον κήπο του σπιτιού του δίπλα στο ποτάμι, έξω από το Wageningen, σύμφωνα με δε με τη Wall Street Journal και λίγα λαχανικά.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr(Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου