Το περδικάκι (Parietaria judaica ), αυτό το ποώδες πολυετές φυτό, ανήκει στην οικογένεια της ...Τσουκνίδας!
Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του και χάρη σε μορφολογικούς μηχανισμούς των ανθέων τους, απελευθερώνει άφθονη γύρη
με μορφή νέφους.
Και η γύρη αυτή είναι εντόνως...αλλεργική.
Φυλαχτείτε!
Αλλά και φάτε το ή πιείτε το ..χυμό του !....
Ειδικότερα:
Ειδικότερα:
Το περδικάκι ,είναι γνωστό (από την αρχαιότητα) :
- για τη διουρητική δράση του,
- ως καταπραϋντικό για τον βήχα και
- ως βάλσαμο για τα τραύματα και τα εγκαύματα.
Επίσης, στην παραδοσιακή ιατρική της Ευρώπης χρησιμοποιείται για την τόνωση της νεφρικής λειτουργίας.
Το φυτό χρησιμοποιείται είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα, ωμά ή μαγειρεμένα, αν τα έχουμε βρει σε καθαρό σημείο. Μπορούν να προστεθούν σε ανάμεικτες σαλάτες, σε πίτες, να γίνουν ... χυμός, να μαγειρευτούν με άλλα χόρτα και να γίνουν σούπα. Δεν είναι σπουδαίο φυτό σε γεύση αλλά διαθέτει βιταμίνες ,πολύ χλωροφύλλη που βοηθά όλα τα συστήματα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα, ωμά ή μαγειρεμένα, αν τα έχουμε βρει σε καθαρό σημείο. Μπορούν να προστεθούν σε ανάμεικτες σαλάτες, σε πίτες, να γίνουν ... χυμός, να μαγειρευτούν με άλλα χόρτα και να γίνουν σούπα. Δεν είναι σπουδαίο φυτό σε γεύση αλλά διαθέτει βιταμίνες ,πολύ χλωροφύλλη που βοηθά όλα τα συστήματα
Από την Βικιπαίδεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου