Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Με λευκή πρωτη σελίδα κυκλοφορεί η ΑΥΓΗ διαμαρτυρόμενη για την επιβολή προληπτικής Λογοκρισίας από τον ΄Αρειο Πάγο


Η "ΑΥΓΗκυκλοφορεί σήμερα  μ΄αυτό  το λευκό  εξώφυλλο 
 κι  ένα  μικρό  κείμενο , με τίτλο  "Φίμωτρο"
΄Οπως  τονίζει : 
"Η "Αυγή" αναγκάζεται να κυκλοφορήσει σήμερα με λευκή πρώτη σελίδα, διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη επιβολή προληπτικής λογοκρισίας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. Στόχος η αφαίρεση από τον πολίτη του δικαιώματος της ενημέρωσης, η αδιαφάνεια και η προστασία της εξουσίας από αποκαλύψεις σκανδάλων τύπου Μπαλτάκου - Σαμαρά" .

Στο κύριο άρθρο , στη σελ. 2 , με τίτλο "Προληπτική λογοκρισία:το παρακράτος , η Δικαιοσύνη και το  δημόσιο  συμφέρον", μεταξύ άλλων , τονίζει:
"...θα περίμενε κανείς  η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  να καταθέσει μήνυση  κατά του Μπαλτάκου για  όσα τις καταμαρτυρεί στο βίντεο...
...αν  η εισαγγελέας   του Αρείου Πάγου ήθελε να  υπενθυμίσει τη νομιμότητα και να τιμωρήσει την παρανομία της  υποκλοπής συνομιλιών , θα μπορούσε  να ζητήσει  δίωξη με βάση το άρθρο 26  του  Ν.2472 "περί προσωπικών δεδομένων", το οποίο ορίζει αυστηρές  προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό  μιας  υποκλοπής  σε κακούργημα, σε αντιστοιχία προς τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δεν αναγνωρίζει κατά κανόνα κακουργηματική πράξη σε περιπτώσεις που η παραβίαση  προσωπικών δεδομένων  αφορά  δημόσιο πρόσωπο, δηλαδή επώνυμο Η νομολογία του  ανωτάτου  ευρωπαϊκού  δικαστηρίου κάνει στάθμιση με βάση  το δημόσιο  συμφέρον.
Η Δικαιοσύνη επιλέγει  και , δυστυχώς , μπορεί να εκληφθεί ως εντασσόμενη στην κυβερνητική μεθόδευση.Επιχειρείται η επιβολή καθεστώτος προληπτικής λογοκρισίας, ώστε να  συγκαλυφθούν  πιθανά αδικήματα  υπουργών...."
Ολόκληρο  το άρθρο  στην έντυπη έκδοση της "ΑΥΓΗΣ".
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου