Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πορεία αλληλεγγύης στους χιλιάδες κρατούμενους απεργούς πείνας


Μεγάλη πορεία συμπαράστασης στην απεργία πείνας στις φυλακές ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «υψίστης ασφαλείας» τύπου Γ' και την περιστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκαναν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας άτομα και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυοι.
Μαζική είναι η απεργία αφού υπολογίζεται πως συμμετέχουν πάνω από 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές όλης της χώρας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά. 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να τηρεί σιγήν ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των απεργών, τονίζει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Το νομοσχέδιο καταπάτησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων με περιορισμούς στα ελάχιστα και με προοπτική ίδρυσης φυλακών απομόνωσης έχει φέρει στο σημείο μηδέν τους ήδη εξαθλιωμένους κρατούμενους.
Επίσης, σήμερα Σάββατο έξι κρατούμενοι που συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία πείνας παρουσίασαν προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ζητούν να τους δει γιατρός αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου