Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

΄Οταν η Κρήτη «σερβίρει» κοκτέιλ, πρέπει να πάτε ...






               Τη Δεύτερα 30 Ιουνίου κορυφαίοι bartender δίνουν ραντεβού στο Ρέθυμνο για
                                         κοκτέιλ αυστηρώς ....«κρητικά»

Αυθεντικά κρητικά προϊόντα και αποστάγματα της κρητικής γης μπαίνουν στο σέικερ για να δημιουργηθούν μοναδικά κοκτέιλ στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής. 
Ετσι, με έμπνευση τη ρακή και τη μυρτόρακη, τις λευκές κρητικές ποικιλίες κρασιού Βηλάνα και Βιδιανό, αλλά και την ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι, οι bartender Γιάννης Αλεξόπουλος (Cinco), Αντώνης Γιαννακάκης (Avli), Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Hide & Seek, Bookali), Αλέξανδρος Ευστρατιάδης (Creta Palace), Σπύρος Κερκύρας (Hide & Seek, Bookali, Barsolutions), Δημήτρης Κιάκος (The Gin Joint), Ξαβιέ Μισαηλίδης (Holy Spirit), Γιώργος Μπάγκος (Dos Agaves) και Στέλιος Παπαδόπουλος (Brand Ambassador Jose Cuervo) 
θα παρουσιάσουν σε ένα 3ωρο event τις πρωτότυπες συνταγές τους.
Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου από τις 21.00 έως και τις 24.00.

Στη δημιουργία των κοκτέιλ θα χρησιμοποιούν επίσης σπουδαία διεθνή αποστάγματα, ενώ τη βάση πάντα θα αποτελούν κρητικά προϊόντα όπως μέλι, πετιμέζι, κρητικά παραδοσιακά αναψυκτικά, βότανα, αρωματικά φυτά, μαρμελάδες και λικέρ.Τα προϊόντα προσφέρουν το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (κρητικοί οίνοι), η Agreco Farms (τσικουδιά και μυρτόρακη), τα Κρασιά Λυραράκης (αγγουρίδα), ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ερατώ από το Αμάρι (μαρμελάδες, βότανα, πετιμέζι), τα λικέρ Dinapoja (σιρόπια, λικέρ), τα αναψυκτικά Αρκάδι (μπυράλ, γκαζόζα) και η Σι Μελ (μέλι).
Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, είναι η διάδοση των κρητικών προϊόντων και η χρησιμοποίηση τους σε κοκτέιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου