Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το «αντίο» του Καραγκούνη




Ολοκλήρωσε χθες την σπουδαία διαδρομή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών (139) της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.
Μία διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EURO 2004
Παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε η Εθνική αυτή τη δεκαετία, 
μετά το τέλος του αποψινού αγώνα με την Κόστα Ρίκα και τον αποκλεισμό στα πέναλτι, δήλωσε:

«Δεχθήκαμε ένα γκολ και κάπου εκεί χάσαμε την ισορροπία μας για μερικά λεπτά. Μετά την κόκκινη κάρτα κυριαρχήσαμε, πιέσαμε τον αντίπαλο, ισοφαρίσαμε, στην παράταση πιέσαμε κι άλλο εκεί και θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς πριν πάει στα πέναλτι. Τα πέναλτι είναι μία διαδικασία 50-50 και θέλουν και τύχη. Δεν ήμασταν τυχεροί εκεί. Τα δώσαμε όλα. Κρίμα σήμερα που δεν πανηγύρισαν όλοι οι Ελληνες. Ξέρουμε ότι ήταν με το μέρος μας, έφτανε μέχρι εδώ η θετική ενέργεια που μας έστελναν και θέλαμε να τους δώσουμε άλλη μία χαρά. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Για μένα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σήμερα. Εύχομαι η Εθνική να έχει κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια».
Ο 37χρονος σήμερα Γιώργος Καραγκούνης έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στις 20 Αυγούστου 1999, στο φιλικό ματς με το Ελ Σαλβαδόρ (3-0) και έκτοτε φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο περισσότερες φορές από κάθε άλλο στην ιστορία της Εθνικής (139), ενώ σημείωσε και 10 γκολ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου