Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ντουμάνιασε η νότια Αλβανία από το κάψιμο χιλιάδων κιλών χασίς στο Λαζαράτι, την "Κολομβία των Βαλκανίων" !!!!!




Η μυρωδιά της καμένης κάνναβης είναι διάχυτη στην ευρύτερη επαρχία Αργυροκάστου, στη Νότια Αλβανία. 
Σύννεφα καπνού κάλυψαν τον ουρανό το βράδυ της Δευτέρας, όταν πολλοί καλλιεργητές έσπευδαν να εξαφανίσουν τα αποθέματα της απούλητης …σοδειάς από τις αποθήκες τους, πριν τα βρει η αστυνομία, που είχε ήδη εισβάλλει στο «άβατο» του Λαζαράτι ,την "Κολομβία των Βαλκανίων"!
Την ίδια ώρα, αστυνομικοί ξερίζωναν κατά χιλιάδες τα νεαρά φυτά της επόμενης σοδειάς, σε έναν από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης.
Περίπου 600 πάνοπλοι αστυνομικοί από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν για τρίτη μέρα χθες στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στο Λαζαράτι. Η ορεινή κωμόπολη και η ευρύτερη περιοχή θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, με τα καλάσνικοφ να κροταλίζουν νυχθημερόν και τους εμπόρους ναρκωτικών να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για να μη συλληφθούν.
Ένας 32χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών στους δρόμους της πόλης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου, ενώ το αυτοκίνητο ενός τηλεοπτικού σταθμού που πήγε για να καλύψει τα πρωτοφανή γεγονότα πυρπολήθηκε από αγνώστους, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.
Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα θέλησε να παρουσιάσει προς την Ευρώπη χειροπιαστά δείγματα μηδενικής ανοχής απέναντι στα καρτέλ του Λαζαράτι, που έχουν εκθέσει τη χώρα του διεθνώς, και φαίνεται να το καταφέρνει.

«Λέμε τι κάνουμε και κάνουμε ό,τι λέμε», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσε να του αποδώσει τα εύσημα ο Κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε: «Χαιρετίζω την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των καλλιεργειών με κάνναβη στο Λαζαράτ. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος», έγραψε ο τελευταίος.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου