Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Σάλος μετά την "πληροφορία" ότι σήμερα αφήνονται ελεύθεροι ΟΛΟΙ οι παράνομοι μετανάστες!- Για προβοκάτσια μιλάει ο Πανούσης!



Πολιτική  θύελλα  αλλά και πολλά  ερωτηματικά  για  τον "ιθύνοντα νου"  αυτής  της   νυχτερινής  ιστορίας , σύμφωνα με την οποία με ....υπηρεσιακή διαταγή της ΕΛΑΣ προαναγγέλλεται ότι  σήμερα (Τετάρτη)  θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βαρύνονται μόνο με την παράνομη είσοδο στη χώρα.!!!
Την είδηση μετέδωσε  ο ΣΚΑΙ ..
Σύμφωνα με την διαβαθμισμένη υπηρεσιακή διαταγή που κυκλοφόρησε, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται, θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
Και αμέσως  ο πρόεδρος της  ΝΔ Α.Σαμαράς  δήλωσε , μεταξύ άλλων :
  •  «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.
Την εν λόγω  είδηση διέψευσε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας»είπε , για να προσθέσει:: «Ξαφνικά περιμένει όλος ο κόσμος να ανοίξουν απόψε τα σύνορα και να βγουν οι μετανάστες έξω. Δεν έχω πει ποτέ εγώ τέτοια πράγματα». Εκανε λόγο μάλιστα για «οργανωμένη επιχείρηση προβοκάτσιας» αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που πρόκειται να απομακρυνθούν με τις κρίσεις.
Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει η διαβαθμισμένη εντολή, απάντησε πως μπορεί να υπάρχει αλλά δεν είναι πολιτική απόφαση.
Και συνέχισε:
  • «Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα. Και οι κρίσεις αργούν, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4-5 μέρες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου