Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Αμερικανοί μπάτσοι ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ δύο Αφροαμερικανούς με ...137 σφαίρες,γιατί ενοχλήθηκαν από την .. χαλασμένη εξάτμιση του αυτοκινήτου τους,και ο ένας εξ αυτών ,που κατηγορήθηκε , ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!!



Αυτή  είναι ..."δικαιοσύνη"  στις ΗΠΑ!

Μπάτσοι  δολοφόνησαν  2  Αφροαμερικανούς.
Τους  γάζωσαν με ...137 σφαίρες!!!!!

Ο ένας  εκ  των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ , ο αστυνομικός  Μάικλ Μπρέλο,οδηγήθηκε στο  δικαστήριο ,αλλά ...ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!!
Αυτή  είναι ..."δικαιοσύνη" , κύριοι....
Για το θέμα   αντιγράφουμε  από το efsyn.gr:
"Πόσες σφαίρες χρειάζονται για να ακινητοποιηθούν δύο Αφροαμερικανοί ύποπτοι μέσα σ' ένα αμάξι, που έχουν εγκλωβιστεί εντός περίκλειστου πάρκινγκ μαζί με 13 αστυνομικούς που τους γαζώνουν με όπλα, έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη για τη σύλληψή τους;

Τουλάχιστον 137 είναι η απάντηση, τουλάχιστον όσον αφορά τους αστυνομικούς στο Κλίβελαντ του Οχάιο που έχουν ήδη καταγγελθεί για συστηματική και καταχρηστική βία από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Μόνο που ο καταιγισμός πυρών εν προκειμένω όχι απλά ακινητοποίησε τα άοπλα -όπως αποδείχτηκε- θύματα, αλλά προκάλεσε αναμενόμενα την εν ψυχρώ δολοφονία τους. Ποιό ήταν το «έγκλημα» του Τίμοθι Ράσελ και της φίλης του Μελίσα Ουίλιαμς, εκτός από το χρώμα του δέρματός τους; Το γεγονός πως η εξάτμιση του αυτοκινήτου τους έκανε ένα δυνατό κρότο, την ώρα που περνούσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Κλίβελαντ το Νοέμβριο του 2012.

Διαδηλωτές κρατούν τις φωτογραφίες των δύο άτυχων θυμάτων των αστυνομικών του Κλίβελαντ | AP Photo/John Minchillo

Τα όργανα της τάξης νόμισαν πως το ζευγάρι είχε πυροβολήσει εναντίον τους κι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τους συλλάβουν. Στο κατόπι τους ξαμολύθηκαν 60 περιπολικά με περίπου 100 αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από 20 λεπτά κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους υπόπτους μέσα στο πάρκινγκ ενός σχολείου. Εκεί, ο 43χρονος Ράσελ και η 30χρονη Ουίλιαμς πυροβολήθηκαν από το παρμπίζ του αμαξιού τους με 137 σφαίρες από 13 αστυφύλακες. Ανάμεσά τους ο 31χρονος λευκός αστυνομικός Μάικλ Μπρέλο -πρώην πεζοναύτης στο Ιράκ- που υπερέβαλε εαυτόν σε «επαγγελματικό ζήλο» γαζώνοντας συνολικά με 49 βολές το ζευγάρι. Τις τελευταίες 15 σφαίρες μάλιστα τις έριξε έχοντας ανέβει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου τους.


Σουρωτήρι από τις σφαίρες έγινε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου των θυμάτων | Office of the Ohio Attorney General via AP, File

Ο Ράσελ πυροβολήθηκε 23 φορές, η Ουίλιαμς 24. Και οι δύο άφησαν την τελευταία τους επί τόπου. Οπως αποδείχτηκε μετά από έρευνα στο αμάξι τους, κανένας από τους δύο δεν έφερε όπλο. Κι όμως, από τους 13 αστυνομικούς που τους γάζωσαν με 137 σφαίρες, οι τοπικές αρχές απήγγειλαν κατηγορία για διπλή ανθρωποκτονία μόνο στον Μπρέλο, με το αιτιολογικό πως ήταν ο τελευταίος που τους πυροβόλησε, δίνοντάς τους άρα τις χαριστικές βολές. Και το Σάββατο, 2,5 χρόνια μετά το φονικό, ο δικαστής Τζον Ο' Ντόνελ έκρινε τον μοναδικό κατηγορούμενο αθώο, επειδή η τοπική εισαγγελία απέτυχε να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίaς ότι οι «δικές του» σφαίρες ήταν αυτές που προκάλεσαν τον θάνατο στα θύματα. Ο Μπρέλο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών και αναμένεται να περάσει από διοικητικό πειθαρχικό έλεγχο, μαζί με τους άλλους 12 συναδέλφους του που συμμετείχαν στο φονικό.


Ο αστυφύλακας Μάικλ Μπρέλο αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια από το δικαστήριο, μετά την αθωωτική απόφαση | AP Photo/Tony Dejak

«Προστάτη των φονιάδων» άρχισαν να φωνάζουν κατά του δικαστή συγγενείς των θυμάτων και πλήθος αλληλέγγυων, που περίμεναν με αγωνία την ετυμηγορία στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Μπρέλο είχε απορρίψει την εκδίκαση της υπόθεσή του από σώμα ενόρκων, προτιμώντας έναν δικαστή επειδή θεωρούσε πως θα τον έκρινε με περισσότερη επιείκεια και λιγότερο συναισθηματισμό, όπως κι έγινε. Φημολογείται μάλιστα εντόνως πως ο δικαστής Ο' Ντόνελ είχε ήδη εκδώσει την απόφασή του εδώ και μέρες, αλλά σκόπιμα επέλεξε να την ανακοινώσει με καθυστέρηση και ανήμερα Σαββάτου, αφενός επειδή ήταν κλειστά τα σχολεία κι αφετέρου για να δώσει χρόνο στις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για τις κοινωνικές αντιδράσεις.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» ήταν για άλλη μια φορά το σύνθημα οργής που κυριάρχησε στις ολιγομελείς προς το παρόν και σχετικά ήρεμες κινητοποιήσεις κατοίκων του Κλίβελαντ, στις οποίες δεν συμμετείχαν μόνον Αφροαμερικανοί πολίτες αλλά και λευκοί και μέλη άλλων μειονοτήτων και τοπικοί θρησκευτικοί εκπρόσωποι. Δεν υπήρξαν σοβαρές αψιμαχίες και η αστυνομία προέβη προληπτικά σε συλλήψεις τουλάχιστον 12 διαδηλωτών.


Αρκετές γυναίκες βρέθηκαν μεταξύ των συλληφθέντων στο Κλίβελαντ | AP Photo/John Minchillo

Κι ενώ ολόκληρες οι Ηνωμένες Πολιτείες βοούν πια για το σκανδαλώδες καθεστώς ατιμωρησίας, που απολαμβάνει η αστυνομία παρά τις αλλεπάλληλες ανθρωποκτονίες πολιτών, τους καταχρηστικούς και βίαιους ελέγχους και τις συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μειονοτήτων, τα μάτια όλων στο Κλίβελαντ είναι τώρα στραμμένα στη δικαστική εξέλιξη της δολοφονίας του μικρού Ταμίρ Ράις - άλλη μια εμβληματική υπόθεση θανατηφόρας αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά με θύμα έναν 12χρονο. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο κοντά στο πάρκο όπου πυροβολήθηκε θανάσιμα ο πιτσιρικάς το Νοέμβριο του 2014, όταν οι αστυνομικοί μπέρδεψαν το ψεύτικο όπλο που κρατούσε με αληθινό. Εξι μήνες μετά οι διαδηλωτές συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους για το αυτονόητο, ζητώντας δηλαδή να απαγγελθούν επιτέλους κατηγορίες στον αστυφύλακα Τίμοθι Λέμαν, που πυροβόλησε τον Ταμίρ και τον συνάδελφό του Φρανκ Γκάρμπακ, που τον περίμενε μέσα στο περιπολικό χωρίς να παρέμβει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου