Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σ. Ρομπόλης: Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο!!!!


Η τρόικα βάσισε τις πολιτικές της για το μνημόνιο σε λάθος στοιχεία, τόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης ,καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια. 
Παράλληλα υπογράμμισε πως το μνημόνιο όχι μόνο δεν χρειαζόταν, αλλά θα μπορούσαμε και να το είχαμε αποφύγει επιλέγοντας σταδιακές προσαρμογές.
«Μπορούσαμε να το αποφύγουμε το μνημόνιο με πιο ευέλικτα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά απορρίπτοντας ως «ψεύτικο» το δίλημμα μνημόνιο ή πτώχευση.Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του Ινστιτούτου Ερφγασίας της ΓΣΕΕ προς την τρόικα για την αποτυχία του προγράμματος, ο Σ. Ρομπόλης επεσήμανε ότι «οι δικές μας προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Αντίθετα τα στοιχεία της τρόικας έπεσαν έξω, διότι δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας». 
Ανέφερε πως η τρόικα απαξίωνε όσους προειδοποιούσαν πως η ανεργία θα φτάσει στο 30% λόγω των υφεσιακών μέτρων του μνημονίου με το επιχείρημα πως αν φτάσει στο 30%, θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα. Η απάντησή μας, είπε ο Σ. Ρομπόλης, ήταν πως υποεκτιμούν τον ρόλο της οικογένειας που στην Ελλάδα αναλαμβάνει μέρος του κοινωνικού κόστους.
Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου