Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά το μασάζ στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα παραστούν και βουλευτές και μέλη νομαρχιακών επιτροπών της οργάνωσης , για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.


Σε  δύο ώρες από τώρα  ο  πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας  θα  μιλήσει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Caravel. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει  το  απαραίτητο ...μασάζ  στα στελέχη του κόμματός του  για τα όσα συνέβησαν στη σύνοδο κορυφής της Ρίγα, αλλά και για το περιεχόμενο της διαγραφόμενης συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένεται να φανερώσει τα χαρτιά της.
Θα συμμετάσχουν και βουλευτές, καθώς και μέλη νομαρχιακών επιτροπών της οργάνωσης (συνολικά περίπου 350 άτομα) !

Αν λάβει το Ο.Κ.  από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τότε του είναι πολύ  εύκολp  να "καπελώσει" την Κ.Ο. του  κόμματος.
Γιατί ,μάλλον ,σ΄αυτό  προσανατολίζεται.
 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη της ενότητα και της συλλογικής δράσης του κόμματος. Παράλληλα, θα τονίσει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει μέχρι το τέλος, παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν θα παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας.
Στην συνεδρίαση όμως αναμένεται να ασκηθεί έντονη κριτική από τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, τα οποία διαφωνούν με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις παρεμβάσεις τους και απειλούν με καταψήφιση της συμφωνίας. Υπό αυτή την έννοια θα υπάρξει και μία σαφέστερη καταγραφή δυνάμεων και συσχετισμών στο κόμμα, υπό το φως των νέων εξελίξεων.

Η προσοχή είναι στραμμένη εκ των πραγμάτων στην Αριστερή Πλατφόρμα και στον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που ακόμη και χθες είπε ότι μόνο μία συμφωνία που θα σέβεται το προεκλογικό πρόγραμμα θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση και ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοστούν απολύτως. 

Στοιχεία από imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου