Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Είμαστε κοντά σε συμφωνία δηλώνει ο Α.Τσίπρας , αλλά ο Ντέισελμπλουμ θέλει κι άλλες ...υποχωρήσεις!



Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιανέμει βάρη !
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη (χθες το απόγευμα) της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι σύντομα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία, αναφέροντας ότι η τελική ευθεία χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Διαπραγματευόμαστε με τρεις θεσμούς με αντικρουόμενες απόψεις και έχουμε πολλούς εταίρους με διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες υπογράμμισε και τόνισε ότι «Διαπραγματευόμαστε σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας» επισημαίνοντας ότι «σήμερα και αύριο δίνονται κανονικά μισθοί και συντάξεις. Διαψεύδονται έτσι οι κινδυνολόγοι που διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις ότι καταρρέει η οικονομία, επισήμανε.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι «αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα» και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους, καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε, κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις, τράπεζες και καταθέσεις.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα , απαιτεί ο Γερούν Ντέισελμπλουμ. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες αν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, δήλωσε  χθες  πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.
«Ήταν ανέκαθεν περισσότερο αισιόδοξοι», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7).

Έκπληκτος δηλώνει ο Σόιμπλε για τα περί συμφωνίας

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών δεν έχουν προχωρήσει πολύ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εξέφρασε την έκπληξή του για τις ειδήσεις που έρχονται από την Αθήνα και θέλουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία.

«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου