Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μεγαλείο ψυχής από την Ελληνοαμερικανίδα Ελένης Φωτιάδου για σίτιση αστέγων μέσα στο εστιατόριό της "Ζορμπάς":!


ΗΠΑ: Η συγκινητική πινακίδα μίας Ελληνίδας στο εστιατόριό της

Η γενναιοδωρία της προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και έκανε τους πελάτες του εστιατορίου της να υποκλιθούν μπροστά στη μεγαλοψυχία της Ελένης Φωτιάδου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Βιρτζίνια Μπιτς των ΗΠΑ.
Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στο εστιατόριό της είδαν έναν άνδρα να ψάχνει στα σκουπίδια, προκειμένου να βρει κάτι να φάει, και ανέλαβαν δράση.
  • «Δεν θέλω να βλέπω κάποιον έτσι», δήλωσε η κ.Φωτιάδου. 
  • Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι όταν κοίταξαν και είδαν τον άνδρα να ψάχνει αποφάγια, λύγισαν
  • . «Κανείς δεν επιτρέπεται να πέφτει νηστικός στο κρεβάτι του εν έτει 2015», πρόσθεσε η κ.Φωτιάδου.
Έτσι αποφάσισε να γράψει μία ανακοίνωση δίπλα από τους κάδους σκουπιδιών που να ενθαρρύνει όσους έχουν ανάγκη για φαγητό να μπαίνουν μέσα στο εστιατόριο.

Συγκεκριμένα η πινακίδα γράφει:
  • Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ό,τι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε... Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον "Ζορμπά"
Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ένα άλλο εστιατόριο στην Οκλαχόμα πριν από έξι εβδομάδες και έγινε viral στο διαδίκτυο.

«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της φιλοξενείας. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα όλοι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Πάντα βοηθούμε ο ένας τον άλλον, αγαπάμε ο ένας τον άλλον», είπε η ιδιοκτήτρια.

Αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου