Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Μαντρόσκυλο ο Σόιμπλε !....



«Πίσω από τα χαμόγελα και τα φαινομενικά ευχάριστα στιγμιότυπα, υπήρχε κάτι πολύ διαφορετικό στη Ρίγα. Αυτό αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Εμαθα ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και το Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα μερικές. Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είναι μαντρόσκυλο που επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, που αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει θετική συμφωνία, σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία άλλη χώρα δεν έχει δεχθεί εκβιασμό σαν τον τετράμηνο της Ελλάδας, είπε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για αποστράγγιση αποθεμάτων και το κλείσιμο της στρόφιγγας. «Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;», τόνισε. Σημείωσε ακόμη ότι ο λαός είπε πως πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε και πρόσθεσε «αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του».

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τους εταίρους ότι οι άλλοι κάνουν τη ρήξη και επιδιώκουν να μας εξοντώσουν και στη συνέχεια πρότεινε να μη πληρώσει η Αθήνα δόσεις. «Οταν δεν πάει άλλο λέμε ''στοπ δεν θα πληρώσουμε''. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;».

Κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση και να πει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. «Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα= καταστροφή».
Πηγή στοιχείων : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου