Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ομολογία Γιούνκερ: Δεν είμαι υπέρ του Grexit ,αλλά έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το σενάριο!!!!!




Η προθεσμία για να μας πει η Ελλάδα τι θέλει είναι την Παρασκευή το πρωί, οπότε ελπίζω να έχουμε λάβει ικανοποιητικές και λεπτομερείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις, δήλωσε ο Γιούνκερ, απορρίπτοντας οργισμένος (!) τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτες», που αποδόθηκε στους εταίρους.
«Αυτά που λέγανε ότι δεν σεβόμαστε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποιοι είναι αυτοί, και ποιοι νομίζουν ότι είμαι εγώ, πρέπει να μας πουν πού θέλουν να πάνε τη χώρα εφόσον δεν ήταν σήμερα έτοιμοι», ξέσπασε
Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά :
  • «δεν αποκλείω κανένα σενάριο, ούτε το χειρότερο", προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει επεξεργαστεί σχέδιο για Grexit σε όλη του την έκταση.
«Μετά το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πρόγραμμα (...) Η Κομισιόν είναι έτοιμη για όλα, έχουμε σενάριο για ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την έξοδο από το ευρώ αν η Αθήνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» τόνισε.

Η Σύνοδος Κορυφής των 28 συγκαλείται την Κυριακή γιατί το ελληνικό ζήτημα τους επηρεάζει όλους, δήλωσε ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι θα αναμείνει ως την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί να έχουν υποβληθεί οι ελληνικές προτάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου