Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γιατί η 25η Μαρτίου;


Κάτι απίστευτες ...συμπτώσεις.
Δεν επικαλείσαι συνωμοσιολογικές εκδοχές , δεν μπορείς όμως να μην αναρωτηθείς πλέον ΓΙΑΤΙ -σε διάστημα 12 μηνών- την 25η Μαρτίου , που ήδη από το έτος 1838 με βασιλικό διάταγμα έχει καθιερωθεί ως εθνική εορτή της Ελλάδας ,συνέρχεται η κρίσιμη, ως συνήθως, Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Το ίδιο έγινε και πέρυσι , οπότε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά υπέγραψε το Μνημόνιο Κατοχής της χώρας .
Κι αν αφήσεις στην άκρη τις συνωμοσιολογικές εκδοχές ,πηγαίνεις λίγο παραπέρα και θέτεις το ερώτημα : “θα γινόταν ποτέ Σύνοδος Κορυφής την ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας ή της Γερμανίας; Θα δεχόταν ποτέ, για παράδειγμα, ο πολύς Σαρκοζί ή η «σιδηρά» καγκελλάριος Μέρκελ να υποβαθμισθεί με τον τρόπο αυτό η εθνική εορτή των χωρών τους; Δεν νομίζω να το διανοείται κανείς” (*).
΄Ασε που η 25η Μαρτίου είναι και κορυφαία θρησκευτική γιορτή για την Ελλάδα. Θυμίζει αρκετά τη σταλινική πρακτική ,σύμφωνα με την οποία κατά τις ημέρες σημαντικών θρησκευτικών ή εθνικών εορτών να εφευρίσκονται και - με κρατική εντολή και απειλές για επιβολή ποινής- να ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ απίθανες γιορτές ...Αλλά ο Στάλιν δεν ζει ...
Ποιοι είναι απόγονοί του στη Δύση;

Πηγή : άρθρο του καθηγητή της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ι. Μ. Κονιδάρη ( στο vima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου