Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η Ισπανία , μία ανάσα από το ΔΝΤ ...


Στενεύουν , δυστυχώς , τα πράγματα και για την Ισπανία , παρά τις τονωτικές ενέσεις ... Σήμερα η κυβέρνηση του δεξιού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
θ΄α ανακοινώσει περικοπές,ύψους .... 35 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό ,που θα παρουσιάσει στη βουλή. Μ΄αυτές ελπίζει ή τουλάχιστον έτσι λέει πως θα τιθασεύσει την ανεργία που επισήμως φθάνει στο 23% , αλλά συγχρόνως υπακούει στις ΕΝΤΟΛΕΣ των γραφειοκρατών της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που απαιτούν δραστικά οικονομικά μέτρα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του ΑΕΠ στο 3,5% !!!
Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,που στραγγαλίζει τη Μαδρίτη , και φαίνεται θα την οδηγήσει στα σαγόνια του ΔΝΤ...
Χθες, στο πλαίσιο γενικής 24ωρης απεργίας, περίπου ένα εκατομμύριο Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το ΝΕΟ στραγγαλισμό των οικογενειακών προϋπολογισμών τους χωρίς να φαίνεται κι εκεί,μ όπως και στην Ελλάδα, έστω αμυδρό φως στο τούνελ... Πορείες έγιναν σε εκατό ισπανικές πόλεις ,ενώ στη Βαρκελώνη σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών και τη σύλληψη 176 διαμαρτυρόμενων. Η αστυνομία έκανε ...ευρεία χρήση χημικών , αλλά και σφαιρών από καουτσούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου