Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

΄Εως και ΤΡΙΑ δισεκατομμύρια ευρώ χάνουν ετησίως οι ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ πολυεθνικές από την Ελλάδα, λόγω της μεγάλης φτώχειας ...



 


Λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, οι γερμανικές πολυεθνικές χάνουν ετησίως μέχρι και 3 δισ. ευρώ από τις ακυρώσεις ελληνικών παραγγελιών !
Πιο συγκεκριμένα, στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και τις πρώτες άτυπες μετρήσεις της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα - που επικαλείται το 24h - δείχνουν πως :

  • μειώθηκαν κατά 15- 20% οι ελληνικές παραγγελίες προς τη Γερμανία!Πρόκειται για μια τάση ,που αν συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους , θα οδηγήσει σε μείωση των εισαγωγών κατά 3 δισ. ευρώ.

  • Οι μεγαλύτερες μειώσεις και απώλειες αφορούν στους κλάδους των οχημάτων , των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

  • κάμψη καταγράφεται εξάλλου και από την πορεία των μεγάλων γερμανικών αλυσίδων και αντιπροσωπειών , στην Αθήνα.
Συνολικά ,η Ελλάδα την τελευταία πενταετία έκανε εισαγωγές άνω των 40 δισ. ευρώ από τη Γερμανία ,αποτελώντας πλέον μια σημαντική εμπορικά χώρα παρά το μικρό της μέγεθος. Ιδιαίτερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεχώριζε την Ελλάδα λόγω της "ποιοτικής" κυρίως αγοράς οχημάτων μιας και πωλούνταν εδώ οι πιο ακριβές σε τιμή φίρμες. Μείωση όμως υπάρχει και στην αγορά τροφίμων από την Ελλάδα
Πηγή : 24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου