Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο “θείος ΣΑΜ” (Ομπάμα) ανακοίνωσε επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης



Συνάντηση , διάρκειας ... 90 λεπτών, είχαν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, στη Σεούλ, όπου βρίσκονται για τη σύνοδο με θέμα την πυρηνική ασφάλεια. Και λίγες ώρες αργότερα ο “θείος Σαμ” , λέγε με Ομπάμα , ανακοίνωσε ,πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας .... του ανακοίνωσε ,ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης .
΄Ετσι , ο μεν Ερντογάν ΔΕΝ χρεώνεται τη νέα ...καθυστέρηση για το άνοιγμα της Σχολής , και ο Ομπάμα “έκανε το κομμάτι του” γιατί τα ψηφαλάκια των ομογενών στις ΗΠΑ είναι πολλά ...
Αλλά , κι αφού είχε την ...ανακοίνωση Ερντογάν ,ιατί δεν τον ρώτησε πότε θα το πράξει και να δώσει ολοκληρωμένη είδηση για ένα θέμα που επί δεκαετίες οι Αμερικανοί πρόεδροι , το συζητούν , εύχονται ή εκλιπαρούν πότε τους στρατηγούς της Αγκυρας και πότε τον Ισλαμιστή Ερντογάν .
Πολλές “πιέσεις” ρε παιδιά , μην πάθετε υπερκόπωση .... ,
Βέβαια το ΜΕΙΖΟΝ θέμα στην μεγάλης διάρκειας συζήτηση Ερντογάν -Ομπάμα
ήταν το ...ΚΟΥΡΔΙΚΟ , και κατ΄ επέκταση η Συρία. Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει ανενόχλητος τη σφαγή Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία, αλλά και σε περιοχές εντός του Ιράκ .Το ίδιο θα πράξει και σε εδάφη της Συρίας μόλις καταρρεύσει το τυραννικό καθεστώς ΄Ασαντ .
Για το λόγο αυτό η Αγκυρα θέλει τη σιωπηρή ανοχή της Ουάσινγκτον για να κάνει τη βρώμικη δουλειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου