Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

“Καρφί” Στουρνάρα για τον Γιωργάκη : «ο Παπανδρέου γνώριζε για το έλλειμμα. Εγώ του το είπα !!!»





Πού θα πάει ... Θ΄αργήσει , αλλά θα βρεθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ και αργότερα θ΄ αποδοθούν ΕΥΘΥΝΕΣ σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα για την υποδούλωση της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Τώρα, που ο Γιωργάκης αναγκάσθηκε να αφήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όλο και κάποια στόματα θ΄ αρχίσουν να μιλούν.
Βέβαια, δεν περιμέναμε τέτοιο ... ξεκάρφωμα ή αν θέλετε κάρφωμα για τον Γιωργάκη από γνωστό καθηγητή .
Ο Γενικός Δ/ντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας,φίλος του Σημίτη , σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα»,επιρρίπτει στις κυβερνήσεις του Γιωργάκη Παπανδρέου και του Κωστάκη Καραμανλή την ευθύνη για τον ...δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Α π ο κ α λ ύ π τ ε ι , πως ο ί δ ι ο ς είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την πορεία του ελλείμματος και επικρίνει τόσο την κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και την κυβέρνηση Καραμανλή για την καθολική τους άρνηση να δεχθούν την αλήθεια! Μάλιστα ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ χαρακτηρίζει συνυπεύθυνες τις δύο κυβερνήσεις για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε στα Μνημόνια.Λέει χαρακτηριστικά :

  • «Δεν είναι αλήθεια, ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα»...
΄Οσον αφορά τη μείωση μισθών και το επίδομα ανεργίας ο κ. Στουρνάρας δηλώνει: «το θέμα δεν είναι τι είναι ηθικό ή τι ανήθικο αλλά πως θα τη σκαπουλάρουμε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου