Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Γερμανία δίνει 772 εκ. Ευρώ μόνο για τους Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος ...


Το ποσό των 772 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να δώσει συνολικά η Γερμανία -μεταξύ του 2014 και του 2017 - ώστε να παρασχεθούν φροντίδες σε Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε χθες (Τετάρτη) το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το εν λόγω ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference, JCC).
  • «Η συνεχιζόμενη δέσμευση της Γερμανίας να εκπληρώσει την ιστορική της υποχρέωση έναντι των θυμάτων των Ναζιστών [. . .] εγγυάται ότι οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που πλέον διάγουν τα τελευταία έτη του βίου τους, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια», όπως δήλωσε ο διαπραγματευτής της JJC, Στούαρτ Άιζενστατ.
  • «Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, με δεδομένο ότι σημειώνεται σε μία εποχή δημοσιονομικής λιτότητας στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Άιζενστατ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ,ότι :
  • η Δ ιάσκεψη Διεκδικήσεων παρέχει οικιακή βοήθεια σε περίπου 56.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Επίσης,το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε , ότι θα καταβάλλει εφόρου ζωής σε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος μηναία σύνταξη ύψους 300 ευρώ.
*** Δικαιούχοι είναι όλα τα πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής που πέρασαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή ανώτερο.
Και πολύ κάνουν οι Εβραίοι που κυνηγούν τους δολοφόνους των γονιών ή συγγενών τους , και απαιτούν οικονομική ενίσχυση των επιζών των.
Οι άλλοι,, δηλαδή οι ΄Ελληνες , ΔΕΝ θα έχουν την ίδια οικονομική ενίσχυση;
Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ΔΕΝ ασχολούνται μ΄αυτό το θέμα;
  • Μήπως πρφέπει να ξαναδούμε την προδοτική συμφωνία για τον Μέρτεν που έγινε επί κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή ;;;
Πηγή: skai.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου