Από :ethnos.gr
Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση επιστολής της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, η οποία απευθυνόμενη σε συναδέλφους της πανεπιστημιακούς -όπως η ίδια ισχυρίζεται- ζητά να κινητοποιηθούν ώστε να αποσυρθεί διάταξη από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη γενοκτονία των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων της Μικράς Ασίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις του αντιρατσιστικού χαρακτηρίζουν ως αξιόποινη πράξη την πρόκληση μίσους και βίας από τη μη αναγνώριση εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονιών και εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας.
Η Μ. Ρεπούση στο παρελθόν :
- έχει αποχωρήσει από την αίθουσα του Κοινοβουλίου ενώ τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ
- ως συγγραφέας ιστορικών βιβλίων έχει χαρακτηρίσει «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης τη σφαγή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η επιστολή «έσκασε» σαν βόμβα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και προκάλεσε αναστάτωση στη ΔΗΜΑΡ, η οποία «άδειασε» τη βουλευτή της αφού ηγετικά στελέχη του κόμματος έκαναν λόγο για «προσωπικές απόψεις» της κ. Ρεπούση.
Αλλά έμειναν έως εκεί...
Δηλώνει παράλληλα ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, χωρίς να έχει επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. «Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου», αναφέρει η κ. Ρεπούση.
- Σε επικοινωνία του «Εθνους» με την κ. Ρεπούση, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η αρχική επιστολή αφορούσε ιδιωτική επικοινωνία που είχε με συναδέλφους επιβεβαιώνοντας όμως το περιεχόμενό της.
Στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος αλλά και βουλευτές καθώς εκτίμησαν ότι η επιστολή Ρεπούση υπονομεύει τη θέση του κόμματος για την υπερψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, στους αρχηγούς των κομμάτων και τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου όπου ζητά να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου