Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στουρνάρα λες ψέματα , λέει ο IIF, γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές πριν από το 2020!!!

Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα για να μην ...παρεκτρέπεται και να μην βιάζεται να βγει στις αγορές, τουλάχιστον όχι πριν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που να επιβεβαιώνουν την έξοδο από την κρίση, έστειλε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), ενώ και ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του στο REUTERS για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου το 2014.
  • «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας.
  • Και νάσου η απανταχούσα από το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους αγοραστές ομολόγων, και που σπεύδει να.... βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς όπως αναφέρει σε ειδική μακροσκελή έκθεση για την Ελλάδα, «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020»....

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου