Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Πούτιν είπε ψέματα για το βάρος του ...λούτσου, που ψάρεψε στη Σιβηρία;

Είναι από τις γνωστές συνήθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά καιρούς ο πρόεδρος της Ρωσίας επιδίδεται σε κάποιο κατόρθωμα που αποδεικνύει την εξαιρετική φυσική κατάσταση και την πυγμή του, πάντα μπροστά σε κάμερες. Μόνο που έχει αρχίσει να μην πείθει. Ετσι οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι δεν απέφυγε το κλασικό ψέμα των ψαράδων όταν την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε πως έπιασε έναν λούτσο βάρους 21 κιλών.
Η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την επίσκεψη του Πούτιν στην περιοχή Τούβα στη Σιβηρία έχει δεκτή με ποικίλα σχόλια από τον Τύπο. Μάλιστα ένας μπλόγκερ και συγγραφέας, γνωστός στη Ρωσία για τα αντιπολιτευτικά του αισθήματα, δεν δίστασε να κάνει τους υπολογισμούς που ξεσκέπασαν τον 60χρονο ηγέτη της χώρας.
Ο Αλφρεντ Κοκ ισχυρίσθηκε,πως υπολόγισε το μήκος, τη διάμετρο και τον όγκο του ψαριού με το οποίο πόζαρε ο Πούτιν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως

  •  «ζυγίζει το πολύ 10-11 κιλά» και όχι 21 όπως ισχυρίστηκε το Κρεμλίνο. 
Ενας άλλος δημοσιογράφος φρόντισε να επισημάνει πως το πλάσμα που ισχυρίζεται πως ψάρεψε ο πρόεδρος της Ρωσίας απλά δεν υπάρχει.

  •  «Ενας λούτσος τόσο βαρύς δεν θα μπορούσε να κολυμπήσει. Θα βούλιαζε στο βυθό της λίμνης. Στην πραγματικότητα, αυτός ο λούτσος είναι φτιαγμένος από γρανίτη!», έγραψε στο Twitter ο Ολεγκ Κάσιν.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν έσπευσε να αποκαταστήσει το γόητρο του προέδρου. 

  • «Είναι καλοκαίρι και ο κόσμος δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να μιλά», είπε ο Ντμίτρι Πέσκοφ για τα σχόλια και πρόσθεσε: 
  • «Είδα τη ζυγαριά με τα μάτια μου. Ο λούτσος ήταν πάνω από 20 κιλά».
Υπήρχαν βέβαια και οι καλόπιστοι. Η φιλοκυβερνητική Komsomolskaya Pravda όχι μόνο θεώρησε απόλυτα αληθή τα όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο- αφιερώνοντας μία ολόκληρη σελίδα στις φωτογραφίες του Πούτιν επί τω έργω- αλλά φιλοξένησε και δηλώσεις ενός «ειδικού του ψαρέματος», όπως χαρακτήρισε τον Βιτάλι Μαξίμοφ, ο οποίος επεσήμανε πως ένα τέτοιο ψάρι δεν το πιάνει κανείς από τύχη.

  •  «Πρέπει να έχεις την ψυχολογία του νικητή και να παίρνεις ρίσκο», πρόσθεσε επαινώντας τον Πούτιν.
Πηγή :iefimerida.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου