Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στα στρατηγικά σχέδια των Αμερικανών!

Αβραμόπουλος: Σύμμαχος οι ΗΠΑ

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει η Ελλάδα, στα στρατηγικά σχέδια των Αμερικανών, για την ευρύτερη περιοχή  μας. 
Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις επαφές, συζητήσεις και δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη  Αβραμόπουλου, από την Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου , αλλά και με Γερουσιαστές, μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ο  Αμερικανός  υπουργός ΄Αμυνας κ. Hagel ευχαρίστησε τον Δ. Αβραμόπουλο για τις διευκολύνσεις που έχουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την αεροναυτικοί βάση της Σούδας, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας βάση για τους στρατιωτικο-διπλωματικούς στόχους των Αμερικανών στην Αν. Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική.
Οι κ. Hagel και Αβραμόπουλος συμφώνησαν ότι, δεν θα πρέπει, να γίνει άμεσα στρατιωτική επέμβαση των αμερικανο-νατοϊκών δυνάμεων στις Μουσουλμανικές χώρες της Μεσογείου, παρότι υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της κρίσης και γενικότερης αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι στις συζητήσεις τους με τον Δ.Αβραμόπουλο, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα γεγονότα στην περιοχή μας και αναζητούν λύσεις, στις οποίες όμως, δεν επιθυμούν άμεσα να περιλαμβάνουν στρατιωτικά μέσα . Η Ελλάδα, όπως είπε και ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, έχει αιώνες τώρα καλές σχέσεις με τις χώρες, που αυτή τη στιγμή φλέγονται και η φωνή της μπορεί να ακουστεί με ψυχραιμία και να έχει ειδικό ρόλο σε διπλωματικές πρωτοβουλίες με στόχο την εκτόνωση της κρίσης. «Η Ελλάδα, παρά και πέρα από την οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με σθένος, σχέδιο και αποφασιστικότητα, δεν παύει να είναι ένα σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογου του κ. Hagel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου