Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Λιακόπουλος για την υπόθεση δωροδοκίας

Μετά το σκάνδαλο της  δωροδοκίας  ο συλληφθείς επ΄ αυτοφώρω  με τα  προσημειωμένα  χαρτονομίσματα ,  αντιδήμαρχος Μάριος Λιακόπουλος (φωτο),  παύθηκε  από τα  καθήκοντα  του.

Επίσης ανεστάλη και η ιδιότητα ως μέλους του συνδυασμού "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ", μέχρι την  δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης. δωροδοκίας και απόπειρας εκβίασης!

Την παύση καθηκόντων του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Μάριου Λιακόπουλου, πρώην  φιλόλογου (!)ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχοςς Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας,που υπογράφει και τη σχετική ανακοίνωση..

  • «Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη» καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου..

Υπενθυμίζεται ,ότι  αντιδήμαρχοςΛιακόπουλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία..Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.
Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου