Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Λιονταρόψαρα εισέβαλαν στον Ατλαντικό και απειλείται το οικοσύστημα !



SOS ...
Δηλητηριώδη  λιονταρόψαρα  εισέβαλαν στον Ατλαντικό ωκεανό και την Καραϊβική  ,και εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς !
Τα στοιχεία προέκυψαν τις  κάμερες ειδικού βαθυσκάφους που έστειλαν σε τρεις θαλάσσιες τοποθεσίες .Κι αποκάλυψαν ότι ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Οι επιστήμονες  κάνουν λόγο για μια «κρίση» που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινη παρέμβαση προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί το οικοσύστημα.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον εντόπισαν τα δηλητηριώδη ψάρια γύρω από ναυάγιο, ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα και σε βάθος 91 μέτρων. 
  • «Περιμέναμε να βρούμε κάποιους πληθυσμούς λιονταρόψαρων σε τέτοιο βάθος, αλλά οι αριθμοί και το μέγεθός τους μας προκάλεσαν έκπληξη», αναφέρει σε ανακοίνωση η Στέφανι Γκριν, μέλος της ομάδας που παρουσιάζει τα ευρήματά της στην επιθεώρηση PLOS One. 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα λιονταρόψαρα χρειάζονται πολλή τροφή – δηλαδή μικρότερα ψάρια – και για να την εξασφαλίσουν μπορούν εύκολα να μεταναστεύσουν σε ευάλωτους κοραλλιογενείς υφάλους. Επιπλέον, αναπαράγονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από τα μικρά ψάρια που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές.
  • Τα ψάρια αυτά απελευθερώθηκαν κατά λάθος στον Ατλαντικό τη δεκαετία του 1990 και σύντομα άρχισαν να εξαπλώνονται, ελλείψει φυσικών θηρευτών σε αυτά τα ύδατα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης, στους κοραλλιογενείς υφάλους της Καραϊβικής, ούτε οι καρχαρίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα λιονταρόψαρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου