Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάντημα: η Κως , το νησί του μεγάλου Ιπποκράτη, δεν έχει παιδίατρο εδώ και 2 χρόνια , ενώ υπάρχουν :χιλιάδες άνεργοι γιατροί...


Τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στα ελληνικά νησιά.
Η  Κως,για παράδειγμα, το  2ο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων,το  νησί του μεγάλου  Ιπποκράτη, δεν έχει παιδίατρο εδώ και δύο χρόνια!!!
Οπως αναφέρει  η εφημερίδα Καθημερινή, παρόλο που η ανεργία στον ιατρικό κλάδο κυριολεκτικά καλπάζει, υπάρχουν αρκετές θέσεις ακάλυπτες στα ελληνικά νησιά.Και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, στην Αθήνα, σε ένα σύνολο 25.000 γιατρών το 25% είναι άνεργοι ή αυτοαπασχολούμενοι.
Ωστόσο, παρά τις διαρκείς προκηρύξεις, κανείς τους δεν αποφασίζει να καλύψει τις θέσεις επικουρικών γιατρών για τα νησιά, με αποτέλεσμα ένα σύνολο 50 αγροτικών ιατρείων σε παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές να μην έχουν καλυφθεί από γιατρούς.
 Οι επικουρικοί γιατροί ,που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας - σύμφωνα με  πρόσφατη υπουργική απόφαση - μπορούν να έχουν τριετή σύμβαση, η προϋπηρεσία σε αυτές τις θέσεις θα υπολογίζεται εις διπλούν για την κατάληψη θέσης στο ΕΣΥ, ενώ οι δήμοι των περιοχών θα προσφέρουν στους γιατρούς διαμονή και σίτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου