Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πρώτα χαμόγελα από τον άγγελο της Μεσογείου, τη μικρή Νάντια ,που νίκησε τα κύματα..



           Ο διοικητής του Βενιζέλειου, Νίκος Χαριτάκης, κρατάει στην αγκαλιά του τη μικρή Νάντια. 
Η ιστορία της συγκίνησε το πανελλήνιο. Η μόλις 17 μηνών Νάντια, το προσφυγόπουλο που νίκησε τον θάνατο ύστερα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία της, ασφαλής και χαρούμενη.

Επειτα από δύο και πλέον εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η μικρή Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα, το οποίο έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.
Οι γονείς της πνίγηκαν  μαζί με περίπου  άλλους 490 μετανάστες  που επέβαιναν σε  πλοιάριο , το οποίο διακινητές εμβόλισαν  στα διεθνή ύδατα  της Μάλτας , στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η τραγική μάννα , πριν  χαθεί στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύτηκε  το κοριτσάκι της , τη Νάντια , στα  χέρια της 19χρονης  Dooa A; Zamel  από τη Συρία  η οποία είχε πέσει στη θάλασσα  φορώντας όμως σωσίβιο.
Η 19χρονη (στο αριστερό μέρος της φωτο) με  τη μικρή Νάντια  για  4 ημέρες και 3 νύχτες πάλεψαν με τα κύματα  , τη δίψα  και  τον τρόμο, μέχρι που διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο.
Με σούπερ πούμα της  Ελλάδας  μεταφέρθηκαν στα Χανιά σε άσχημη κατάσταση...
Σήμερα η Νάντια χαμογελά...
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου