Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου από τον "Αθήνα 9,84"





Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου άνοιξαν  σήμερα  ο ιστορικός  ραδιοφωνικός  σταθμός  "Αθήνα 9,84" και οι ακροατές του.
Ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης , από  το πρωί  ως  το βράδυ,  συνεχίζεται σε μια προσπάθεια στήριξης του πατρός Αντωνίου και των συνεργατών της Κιβωτού.
Για να συνδράμετε, μπορείτε να καλέσετε από σταθερό και κινητό στο 19888 (χρέωση 2,46 ευρώ με ΦΠΑ/κλήση), ή να στείλετε κενό μήνυμα στο 19888 (χρέωση 2,46 ευρώ με ΦΠΑ/sms), καθ” όλη τη διάρκεια του Ραδιομαραθωνίου.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει ανάγκες των σπιτιών φιλοξενίας των 150 παιδιών, Ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων, που μένουν στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Πωγωνιανή Ηπείρου και τη Χίο.

«Η Κιβωτός του Κόσμου αποτελεί μια δομή που πρέπει να στηριχθεί από όλους», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας για τις προσπάθειες και το έργο της οργάνωσης στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη «Αθήνα Σήμερα».

Για μια μεγάλη οικογένεια που στηρίζει τα παιδιά από την βρεφική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους, έκανε λόγο στην ίδια εκπομπή, ο εδώ και πέντε χρόνια παιδαγωγός της Κιβωτού Αντώνης Μακρής, τονίζοντας παράλληλα πως η Κιβωτός διενεργεί προγράμματα και για τη στήριξη των ενηλίκων που έχουν φύγει από τις δομές και δυσκολεύονται να βρουν εργασία.

«Ό,τι προσφέρει κανείς για τα παιδιά είναι κατάθεση ψυχής», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία προσφάτως είχε καλέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, μαζί με κάποια από τα παιδιά που στηρίζει η Κιβωτός.

Στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά η εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» με την Ελευθερία Κουμάντου που βγήκε στον αέρα του Αθήνα 9.84 από τις 12.15 έως τις 13.00.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή ο Παιδαγωγός της Κιβωτού του Αιγαίου Νίκος Τανάγρης, η μονάδα της Κιβωτού του Κόσμου, μετά από πολλές φουρτούνες, λειτουργεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη Χίο και φιλοξενεί 32 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών. «Φροντίζουμε για όλες τις ανάγκες τους. Μεγαλώνουν σαν μια μεγάλη οικογένεια», τόνισε.

Ένα από τα παιδιά της Κιβωτού, η Μαριλένα Ιντρίζη, κατέθεσε την δική της εμπειρία από τα χρόνια που έζησε στην αγκαλιά της Οργάνωσης, μιλώντας στις «Ντάμες Σπαθί». «Μετά το σχολείο με διάβαζαν και τώρα εργάζομαι εγώ η ίδια στην Κιβωτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αφιερωμένη αποκλειστικά στο έργο της Κιβωτού ήταν και η εκπομπή «Παραλλαγές» με τη Μαρία Παύλου (εκτάκτως 15.00 – 1700).

Η Μαρία Παύλου φιλοξενεί στο στούντιο του Αθήνα 9.84 τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύχρονο έργο του, ενώ ακούστηκαν μαρτυρίες εθελοντών που προσφέρουν την στήριξή τους, αλλά και βιωματικές εμπειρίες των παιδιών της Κιβωτού. «Το μεγάλο το κάνουν πολλά μικρά μαζί. Καταφέρνουμε και στηρίζουμε πολύ κόσμο, αυτό είναι ένα θαύμα.Δεν είχα σχέδιο, ότι θα δημιουργήσω μια τέτοια κιβωτό, ξεκίνησε ως πρόγραμμα στήριξης και μετά εξελίχθηκε. Υπάρχει δίκτυο μεγάλο με γιατρούς. Εθελοντής είναι κάθε άνθρωπος που θα προσφέρει τη βοήθεια του. Αυτή τη στιγμή η κιβωτός στηρίζει 100 οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρ Αντώνιος.

«Ο πάτερ Αντώνιος μου άλλαξε όλο το είναι και όλο το σκεπτικό μου. Τον γνώρισα 15 ετών, σε μια ηλικία που ένα παιδί αλλάζει και γνωρίζει νέα πράγματα, όχι και τόσο σωστά», δήλωσε ο Κώστας Κουντούρης, 33 ετών σήμερα. Η Ευγενία Κέγκα, που βρίσκεται 4 χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου, πρόσθεσε «ο πάτερ Αντώνιος βοήθησε εμένα και την οικογένειά μου να σταθούμε στα πόδια μας. Αν δεν τον είχα γνωρίσει, θα μπορούσα να είχα πάρει άσχημο δρόμο».

«Μας προσέγγισε ανθρώπινα, προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα μας. Αρκετός κόσμος ζητάει βοήθεια περισσότερο από το να προσφέρει και παρ’όλες τις δυσκολίες προσπαθούν να κάνουν κάτι», είπε αναφερόμενος στον πατέρα Αντώνιο, ο Αναστάσης Ιωσήφ.

«Φιλοξενούμε 21 κοριτσάκια με τη βοήθεια του πάτερ. Θέλουμε να τα κάνουμε να νιώσουν ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, να νιώσουν σιγουριά και ζεστασιά σαν να είναι σπίτι τους. Το μικρότερο παιδί είναι 5 ετών και το μεγαλύτερο 17 ετών. Εγώ είμαι 4 χρόνια στη κιβωτό. Πάνω απ’όλα χρειάζεται αγάπη και υπομονή. Τα περισσότερα από τα παιδιά που έρχονται δε ξέρουν να γράφουν ή να διαβάζουν», επεσήμανε η Κάλια Γκίνη, παιδαγωγός από την Κιβωτό του Πειραιά.

«Είμαστε 6 χρόνια στην Ελλάδα και έξι χρόνια στην Κιβωτό. Είμαστε Ελληνοκογκολέζοι με πατέρα Χιώτη. Θεωρούμε την κιβωτό ως οικογένεια μας, μας αγκάλιασαν, μας έδωσαν ζεστασιά, και εμπιστεύτηκε ο ένας τον άλλο», ανέφεραν τα δίδυμα Κώστας και Δημήτρης Σπορίδης.

«Είμαι από την Ουκρανία. Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Όταν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην οικογένεια μου ο πάτερ Αντώνιος κάλυψε τις ανάγκες -υλικές και πνευματικές», δήλωσε ο Μαρινιάκ.

«Η αγάπη της κιβωτού είναι κάτι που μεταδίδεται. Το νόημα είναι να γνωρίζουμε το κάθε παιδί πραγματικά και να το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά και να προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Εμείς προσπαθούμε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τα προγράμματα μας», τόνισε η κοινωνική λειτουργός Ιωάννα Αρτέμη.

«Τώρα μεγαλώνουν 60 παιδάκια, το μικρότερο είναι 17 μηνών και το μεγαλύτερο σπουδάζει. Τα παιδιά που έρχονται κοντά μας χρειάζονται αγάπη και θέλουμε να τα κάνουμε να αισθανθούν καλά και να ξεχάσουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Άμα τα παιδιά νοιώσουν ότι είναι σε ένα περιβάλλον με αγάπη δίπλα τους εκεί θα ανθίσουν», είπε η κοινωνική λειτουργός από την Κιβωτό της Ηπείρου Άντυ Θεοδωρακοπούλου.

«Δεν ήξερα ούτε το όνομά μου να γράψω μέχρι τα 15 μου, που πήγα στην Κιβωτό. Τώρα είμαι 20 χρονών. Το όνειρό μου είναι να ακολουθήσω τον πάτερ. Είναι η μόνη οικογένεια που έχω» είπε ο Χρήστος Λιακόπουλος.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου:

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

Με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα στην Πωγωνιανή Ηπείρου και τη Χίο, καλύπτει τις βασικές ανάγκες των παιδιών σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου