Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι πλημμύρες πνίγουν (και) τον Κάμερον...





Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισκέφθηκε χθες τη βόρεια Αγγλία όπου πλημμύρες «χωρίς προηγούμενο» είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού κατά των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η κυβέρνηση  Κάμερον δέχεται - την ίδια ώρα - σφοδρές επικρίσεις   γιατί ΕΚΟΨΕ σημαντικά τα κονδύλια  για  αντιπλημμυρικά έργα.
Βλέπεις  ο νεοφιλευθεριοσμός  ή αν  θέλετε ο  άκρατος  νεοφιλελευθερισμός  ΔΕΝ  γουστάρει  να δίνονται  κονδύλια  (και) σε  αντιπλημμυρικά έργα..
Και  (έτσι) τώρα οι πλημμύρες συμπαρασύρουν   τη   φήμη  και το μέλλον του Κάμερον...
Να σημειωθεί ,ότι το πάθημα   των  περσινών  καταστροφών  δεν  έβαλαν  μυαλό στην κυβέρνηση  Κάμερον , που ΔΕΝ  ενίσχυσε  τα  αντιπλημμυρικά έργα.
Οι πλημμύρες αναβίωσαν τη δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών μέτρων στη Βρετανία, μια νησιωτική χώρα όπου μία κατοικία στις πέντε απειλείται από το νερό, σύμφωνα με την Ένωση Ειδικών για τα ακίνητα.
Ο Ντέιβιντ Ρουκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, ενός κυβερνητικού οργανισμού, ζήτησε «να επανεξεταστεί πλήρως» ο αντι-πλημμυρικός μηχανισμός, ενώ η αντιπολίτευση των Εργατικών κατηγόρησε την κυβέρνηση Κάμερον ότι θέλει να περικόψει τα κονδύλια που διατίθενται για τα μέτρα αυτά.
«Θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς ότι ο Κάμερον είχε πάρει μαθήματα από τις πλημμύρες του 2013-14. Προφανώς όχι», δήλωσε ο Τζάστιν Μπόουντεν από το συνδικάτο GMB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου