Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Σε κανονικούς ρυθμούς η καταγραφή προσφύγων στα Ταμπάκικα





Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η λειτουργία των κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων στα Ταμπάκικα, η οποία είχε διαταραχθεί μετά την αποχώρηση των συνεργείων της Frontex, λόγω των ισχυρισμών τους για την ύπαρξη στοιχείων που περιέχουν αμίαντο στην στέγη του κτιρίου .
Μετά, όμως, την διενέργεια επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε ιδιωτική εταιρεία που εκλήθη για αυτό το σκοπό από την νορβηγική μη κυβερνητική οργάνωση «NRC» διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
και έτσι από σήμερα Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015, τα συνεργεία καταγραφής επέστρεψαν στις θέσεις τους, όπως και μέλη των ΜΚΟ, που είχαν αποχωρήσει προσωρινά για τον ίδιο λόγο.

«Εμείς, όμως, δεν μένουμε στα αποτελέσματα αυτά και έτσι με την πρωινή πτήση έφθασε στη Χίο και κλιμάκιο από τον κέντρο επιστημονικών ερευνών «Δημόκριτος», το οποίο καλέσαμε εμείς ως Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, προκειμένου να έχουμε και την επίσημη απάντηση του ελληνικού κράτους», δήλωσε στον astraparis.gr ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Ανδρέας Δαμίρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δείγματα που έχουν ληφθεί από την ατμόσφαιρα εσωτερικά του κτιρίου θα σταλούν για ανάλυση στα εργαστήρια του Δημόκριτου και τα αποτελέσματα αναμένονται την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Από :astraparis.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου