Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

21χρονη θύμα του ισλαμικού κράτους συνάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας





«Σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την 21χρονη Γιαζίντι από το Ιράκ, Νάντια Μουράντ Μπασέε Τάχα, την οποία υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η 21χρονη κατάφερε να διασωθεί, πριν από περίπου ένα χρόνο, αφού πέρασε αρκετό διάστημα αιχμάλωτη του Ισλαμικού Κράτους. 
Όπως επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «οι στυγνοί εγκληματίες της ISIS, μέσα και από την γενοκτονία των Γιαζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά».
H 21χρονη  απηύθυνε έκκληση στον κ. Παυλόπουλο , να μεταφερθεί το μήνυμά της προς την Ε.Ε., καθώς όπως τόνισε ,αυτό που στην ουσία ζητάνε οι μειονότητες σε Συρία και Ιράκ είναι να απελευθερωθεί το τμήμα εκείνων των εδαφών τους, που παραμένει υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, ώστε ελεύθερες γυναίκες και παιδιά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου