Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Νέα κολοβή θεωρία για τους μεγάλιθους του Στόουνχεντζ : μεταφέρθηκαν από παγετώνες από την Ουαλία ,σε απόσταση ...220 χιλιομέτρων.-Δεν υπάρχει απάντηση για το ποιοι τους κατασκεύασαν!





΄Αλλη μια  κολοβή θεωρία για τους μεγάλιθους  του Στόουνχεντζ.
Λέμε  "κολοβή"  γιατί  εκτός από έναν ισχυρισμό, δηλαδή για μεταφορά τους μέσω ...παγετώνων,  σε  μία  απόσταση ... 220 χιλιομέτρων, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να δώσει απάντηση  στο  βασικό ερώτημα:
  •  ΠΟΙΟΙ ,ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ τους  κατασκεύασαν
Σύμφωνα  με  το in.gr, "Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες μια ανακοίνωση ομάδας ερευνητών, οι οποίοι ανακάλυψαν πετρώματα στην Ουαλία, τα οποία έμοιαζαν να είχαν κοπεί με τεχνητό τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν μεγάλιθοι. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μεγάλιθοι που κόπηκαν από τα πετρώματα ήταν πανομοιότυποι με αυτούς του μνημείου στο Στόουνχεντζ.

Με δεδομένο ότι έχει αποδειχτεί ότι στην περιοχή που βρίσκεται το μνημείο δεν υπήρχαν πετρώματα και υλικά για την κατασκευή του μνημείου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλιθοι του Στόουνχεντζ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την κατασκευή ενός μνημείου στην Ουαλία και αργότερα μεταφέρθηκαν σε απόσταση 220 χλμ για να κατασκευαστεί το μνημείο που γνωρίζουμε σήμερα. 
Βέβαια, οι ερευνητές δεν δίνουν κάποια εξήγηση για το πώς οι αρχαίοι κάτοικοι της Βρετανίας κατάφεραν να μετακινήσουν σε τόσο μεγάλη απόσταση τους μεγάλιθους.
Οι παγετώνες

Τον ισχυρισμό των ερευνητών αντικρούει μια ομάδα αρχαιολόγων, οι οποίοι με άρθρο τους στην επιθεώρηση «Archaeology in Welsh» υποστηρίζουν ότι οι τρύπες και τα κοψίματα στα πετρώματα είναι φυσικοί σχηματισμοί και δεν προέρχονται από εκεί οι μεγάλιθοι του Στόουνχεντζ.

Οι αρχαιολόγοι σημειώνουν ότι πράγματι όλα τα ευρήματα στο Στόουνχεντζ παραπέμπουν στο ότι τα υλικά κατασκευής του μνημείου προέρχονται από την Ουαλία. Υποστηρίζουν ότι οι μεγάλιθοι βρίσκονταν στην Ουαλία πριν από πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια έτη σε περιοχές που υπήρχαν παγετώνες. 
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πριν από περίπου 500 εκ. έτη υπήρξαν κλιματικές αλλαγές, οι οποίες υποχρέωσαν τους παγετώνες πάνω στους οποίους βρίσκονταν οι μεγάλιθοι να μετακινηθούν, καταλήγοντας τελικά στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το μνημείο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
- Στους ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ,  σίγουρα ΔΕΝ  υπήρχαν άνθρωποι  για  τους κατασκευάσουν!!!
- Κατασκευάστηκαν ...μόνοι τους  ;
- Η "φύση" τους έκανε  ..πανομοιότυπους; 
- Γιατί ΔΕΝ έφτιαξε και σε  άλλα μέρη κάτι  αντίστοιχο;
- Πως μεταφέρθηκαν   σε απόσταση 220 χλμ για να κατασκευαστεί το μνημείο του Στόουνχεντζ; 
- Είχαν κάποιου είδους "πυξίδα" ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου